Barcelona

Clot-Verneda

Notícia

Ernest Maragall als veïns i veïnes d'El Clot: "És un honor escoltar-vos i poder aprendre de vosaltres"


A les 17 h apareix a la plaça del Mercat del Clot la carpa informativa del Clot-Verneda i els veïns i veïnes comencen a apropar-se i conversar amb nosaltres. Mentrestant, uns metres enllà, l'Ernest Maragall arriba a l'Orfeó Martinenc a on conjuntament amb els diputats del Parlament de Catalunya Eva Baró i Ruben Wagensberg així com els consellers del Districte de Sant Martí Lourdes Arrando i Oriol Puig són rebuts per la Junta Directiva de l'entitat socio-cultural. Un cop acomodats, els membres de la Junta Directiva de l'Orfeó expliquen els serveis i equipaments que s'ofereixen als seus socis amb la finalitat de promoure, fomentar i difondre la cultura i l'associacionisme. Gegants, diables, teatre, cursos de música, corals, esbart i tot un seguit d'activitats més a l'abast de tota la gent del barri i dels seus socis. La visita s'acaba amb una visita a les instal·lacions.

                                                     

Creuem una Avinguda Meridiana que a on a contrarellotge es treballa per acabar les obres de reurbanització que es van iniciar el passat mes de juliol i passejant pel carrer del Clot, saludant i conversant amb els veïns i veïnes del barri, ens aturem a la bodega Sopena, un d'aquells negocis de tota la vida que ha anat traspassant-se de generació en generació i entrem a saludar.

                                                      

Arribem a la plaça del Mercat a on ens espera l'Ester Capella, la Consellera de Justícia i temporalment Vicepresidenta del Govern de Catalunya, mentre dura el permís de paternitat d'en Pere Aragonès al qual aprofitem per des del Clot-Verneda donar l'enhorabona per aquesta recentment estrenada paternitat. Tot a punt, i s'inicia l'acte de petit format previst amb les paraules de l'Eva Baró qui dóna la benvinguda als assistents i alerta d'un dels problemes emergents al barri, com és l'encariment del preu de l'habitatge degut a la pressió turística de zones adjacents com són la Sagrada Família o l'Hospital de Sant Pau i el fenomen de la gentrificació que s'està començant a donar també al Clot degut a la mala gestió feta fins ara del turisme a la Ciutat. En Ruben Wagensberg ens exposa la necessitat d'oposar-nos a aquesta extrema dreta que avança defensant propostes senzilles per a temes molt complexos i que enganxen a la gent com ja sabem bé per altres èpoques històriques viscudes. En el seu torn, Ester Capellà defensa com des del Govern de Catalunya s'està treballant per facilitar l'accés a l'habitatge perquè sigui efectivament un dret. Tanca l'acte l'Ernest Maragall defensant que cal recuperar la complicitat entre totes les parts que formen Barcelona, retornant l'Ajuntament a la gent i governant junts.

          

Seguim amb la passejada pel Clot i ens aturem a l'herbolari de la plaça del Mercat, un altre d'aquells negocis de referència del veïnat. I com mana la tradició, pel 19 de març, no podia faltar la crema catalana o crema de Sant Josep i els amics de la pastisseria La Palma ens conviden a posar a prova els dots culinaris.

                                                  

Seguim la passejada pel carrer del Clot mentre veïns i veïnes ens mostren el seu afecte i suport aturant-nos pel carrer, una breu aturada a la copisteria d'El Punt del Clot i creuem Rambla Guipúscoa per arribar al carrer Muntanya i visitar l'Ateneu del Clot, una entitat que ofereix als veïns i veïnes l'oportunitat de desenvolupar-se personalment de manera integral a partir d'activitats de lleure com en el cas del curs de robòtica per a nens que ens mostren.

                                                  

Finalitzada la visita a l'Ateneu, ens desplacem a compartir una bona estona de diàleg proper amb veïns i veïnes, reunits al bar Santutxo del carrer Provença a on finalitza la jornada.

                             

Com sempre un agraïment etern a totes i tots aquells que fan possible aquestes jornades dedicant el seu temps de manera altruista i a totes i tots els convidats que avui han visitat un dels nostres barris i a on sempre, com no pot ser d'una altra manera, hi són benvinguts.

Ens veiem a la propera!