Barcelona

Grup municipal

Notícia

Jordi Coronas: "Estem al costat dels veïns i garantirem que el CAP sigui una realitat"


El portaveu del Grup Municipal d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona ha afirmat que "aquest govern passarà a la història per ser el govern de les fotos i titulars fum", en referència a les xifres publicades al web Barcelona en progrés, del que es demanarà un informe en comissió per tractar-se de propaganda electoral difosa a través d'un domini institucional.

En roda de premsa, Jordi Coronas ha assegurat que Esquerra sempre ha defensat la urgència perquè el CAP Raval Nord sigui una realitat abans de finals d'any, per això li han donat màxima prioritat i ha volgut aclarir que "les coses no s'han de fer des de l'enfrontament, doncs aquest govern viu de l'enfrontament continu. La ubicació que proposa el Grup Municipal d'ERC, als jardins de la Facultat de Filosofia, Geografia i Història de la UB, és una proposta realista, ràpida i solvent i la millor solució perquè els veïns no hagin d'escollir entre Salut i Cultura i per resoldre problemes estructurals de l'espai". Per aquest motiu Esquerra demanarà a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports de demà que el Govern municipal iniciï les negociacions al més alt nivell amb els agents institucionals implicats: "els hi demanem que facin tot allò que hagin de fer per buscar una solució i arribar a un acord amb la major urgència possible, perquè és la seva responsabilitat i perquè es possible arribar a un punt de consens. Nosaltres estem al costat dels veïns. Esquerra garantirà que el CAP sigui una realitat, no impedirem mai que es faci, però recordem que la millor aula d'arqueologia que hi ha a la ciutat es diu 'Ciutat Vella'", ha afegit Coronas.

D'altra banda Jordi Coronas ha recordat que "aquest govern passarà a la història com el govern de les fotos i dels titulars fum. D'això en saben molt, però respondre a les necessitats del dia a dia ja és una altra cosa", per això ha anunciat que demanaran un informe jurídic concloent  sobre la campanya institucional Barcelona en progrés, publicada al web institucional de l’Ajuntament: "Han creat amb diners de tota la ciutadania un web on s'exposen, no sense mentides, els suposats guanys d'aquests quatre anys, com el nombrós número d'escoles bressol que anuncien en aquest web i que es redueix a tres."

El portaveu també ha apuntat que el seu Grup defensarà una proposició per exigir al Govern una ubicació definitiva de l’Escola Entença abans que acabi el mandat i concretar els terminis del trasllat de l’escola provisional al nou emplaçament dels carrers de Comte Borrell i Buenos Aires, així com que es faci tot el possible per defensar l'activitat de La Bonne, instant a la Diputació de Barcelona a signar un conveni de continuïtat a l’Espai Francesca Bonnemaisson.