Barcelona

Federació

Notícia

Esquerra Barcelona i NOVA signen un acord per concórrer junts a les eleccions municipals


Aquesta tarda les dues formacions han oficialitzat el pacte per presentar-se conjuntament a les pròximes eleccions a l'Ajuntament de Barcelona. En un acte a la seu de la candidatura d'ERC-Ernest Maragall Alcalde + Barcelona, el president de la Federació i la vicepresidenta segona d'acció política d'ERC Barcelona, Robert Fabregat i Pilar Vallugera, i el president de NOVA, Marc Grau, juntament amb Gina Driéguez, han signat un acord on deixen constància que es reconeixen mútuament com a espais polítics del sobiranisme progressista i coincideixen que davant l'actual situació política és necessari reforçar el projecte de l'esquerra sobiranista a Catalunya.

Al document, ambdós partits també consideren que cal modernitzar l'agenda de polítiques públiques, davant els nous reptes existents a la societat, i assenyalen les pròximes eleccions municipals com una cita decisiva per al progrés de la ciutadania i per a la construcció d'un nou futur per a Catalunya.

El projecte conjunt té per objectiu fer una proposta de futur per reimpulsar la ciutat, fent que tot barceloní i barcelonina tingui totes les oportunitats per desenvolupar-hi la seva vida. Així com fer de Barcelona el baluard dels drets i les llibertats, i exercint clarament com a capital de Catalunya.

"L'acord entre Esquerra Republicana i NOVA és clau per aconseguir l’objectiu de guanyar l’alcaldia de Barcelona. És un acord que duu els que formem part del sobiranisme progressista a sumar i ser més forts", ha afirmat en declaracions als mitjans, el president de la Federació d'ERC Barcelona, Robert Fabregat. Per la seva part el president de NOVA, Marc Grau, ha assegurat: "Cal transformar les esperances de 2015 en realitats. Barcelona no pot passar quatre anys més sense un projecte de ciutat, per això sumem amb Esquerra Republicana".

Aquest acord queda pendent de ratificació per part del Congrés Regional d’ERC-Barcelona del proper 30 de març.