Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Passejada d'Ernest Maragall i parada a Diagonal Mar i el Front Marítim


Aprofitant el bon clima d’un dissabte de març, vam poder passejar amb l'Ernest Maragall pel barri de Diagonal Mar i el Front Marítim. Vam començar al Passeig Marítim, vora el mar, on, acompanyats de l’Associació de Veïns de Front Marítim, vam poder repassar alguns dels deures pendents de la zona, tals com la ampliació de les instal·lacions del poliesportiu de la Mar Bella, la manca d’urbanització de tot el Passeig, que ara és un aparcament lliure, o la situació de “provisionalitat” del camp de l’Agapito, que fa més d’una dècada que dura. Posteriorment ens vam trobar amb el Movimiento Diagonal Mar, amb qui vam parlar de temàtiques com la platja de gossos o el manteniment del parc de Diagonal Mar, on ens vam endinsar.

Ja a la parada d’ERC, des d’on es va estar informant durant tot el matí i recollint problemes i propostes del veïnat, vam poder esmorzar. Ho vam fer amb veïns, militants i les entitats, on es va sumar gent d’AireNet i Zona Fòrum, una bona oportunitat per repassar les nostres propostes en polítiques ambientals i energètiques. Posteriorment vam visitar la Torre de les Aigües amb l’Arxiu Històric del Poblenou, amb els qui vam anar fins a Palo Alto tot repassant la història del barri i els recinte fabril.

Ja finalment, i prèvia aturada a la xemeneia de la Macosa, on hi ha una exposició fotogràfica sobre Can Girona, vam anar al Casal de Barri de Diagonal Mar, on ens va rebre una nodrida representació de l’Associació de Veïns de Diagonal Mar. Amb ells vam poder discutir sobre alguns reptes del barri, com el solar de Llull o la plaga de xinxes dels plataners, i també sobre educació, sanitat o el paper dels polítics i la política, en un clima distès i agradable.