Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

Provençals del Poblenou, un barri oblidat


En aquesta legislatura, el barri de Provençals ha caigut en l’oblit del govern del Districte i de Barcelona. Fa anys que ERC Poblenou-Besòs, per exemple, reclama solucions sobre el manteniment de la Gran Via, Can Ricart, la obertura dels carrers que falten o temes com el carrer Perú i la seva continuació sota el nom de Paraguai. La manca de seguiment i ordenació del trànsit d'aquest carrer, i del pas de vianants a les sortides dels col·legis -recordem que és concentren uns quants col·legis en aquesta zona-, la manca de manteniment de l’arbrat i jardins, així com, en especial, la manca d’il·luminació, són només algunes de les greus mancances d’aquests dos carrers.

Per ajudar a pal·liar-ho, i després de parlar amb el veïnat, com per exemple reunint-nos amb l’Associació de Veïns Paraguai-Perú i el seu president Hilario Cabezas, el prec d’ERC Sant Martí al darrer Plenari del mes de març va ser sol·licitar la remodelació del carrer Paraguai (que va de Josep Pla a Rambla Prim) aprofitant que s’estan fent les obres de la remodelació del tram de Pere IV de la mateixa zona, i així evitar molèsties a la nostra ciutadania. La resposta del Govern va ser la desestimació, es a dir, rebutjar el prec. Com es diria en l’infame judici als nostres presos polítics: “no hay más preguntas señoria”.

La Ajuntament de Barcelona necessita més previsió, preparació, experiència, rigor, competència i visió global. Una Capital republicana que transformi, complint i no decepcionant amb promeses incomplertes del “sí” a tot, perquè això no és bona gestió, és populisme. Som-hi!