Barcelona

Federació

Notícia

Llançament del vídeo de la precampanya 'Barceloní! Barcelonina!’


La candidatura d'ERC-Ernest Maragall + Bcn presenta l’espot de la precampanya per 'Redefinir Barcelona'. 

El video de precampanya ‘Barceloní! Barcelonina!’ mostra diverses situacions protagonitzades per ciutadans i ciutadanes de Barcelona en diferents espais de la ciutat. A l’espot apareixen conceptes al voltant del que significa ser barceloní i barcelonina: no abaixar mai el cap, sentir-se a casa i poder pagar-la, estar orgullós, moure’s ràpid, ser respectat i respectar, poder decidir, estar vives, no ser súbdit… Tanquen la peça audiovisual les paraules compromís, coneixement, solidaritat, llibertat, demòcrates, progressistes i republicanes.

Què significa realment ser barceloní i barcelonina? Ens ho preguntem en un moment en què no només està en risc el model Barcelona de qualitat de vida i equitat, sinó també el respecte pels drets i les llibertats civils i polítiques. És a dir, tots aquells valors que al llarg de la història, generació rere generació, han representat la identitat barcelonina. Amb aquesta campanya, doncs, s'apel·la al caràcter lluitador, solidari i inconformista que implica el terme “barceloní” i “barcelonina” per davant de tots els clichés que avui en dia dominen la capital del nostre país. L’objectiu és interpel·lar a totes les persones -siguin d’on siguin i vinguin d’on vinguin- que se senten identificades i orgulloses de ser part d’aquesta ciutat i representar els seus valors. Per això redefinim què vol dir ser barceloní i barcelonina, per saber qui som però, sobretot, qui volem ser.

Durant els propers dies es publicaran creativitats a premsa escrita i digital, es penjaran cartells a les estacions de metro i als diferents barris de Barcelona, a més de llençar vídeos a xarxes socials com el que ha obert avui la campanya.

L'equip de la candidatura presenta d’aquesta manera una precampanya que pretén transmetre els valors barcelonins que representen la immensa majoria de la societat. "Aquesta campanya resumeix molt bé l'esperit de conversar amb el ciutadà per posar en primer pla els nostres valors, la nostra identitat i la nostra història com a Barcelonins i Barcelonines. La història d'una societat que ha demostrat moltes coses al llarg dels anys. Barcelona ha de decidir cap a on vol anar i enfrontar els reptes que té per endavant," tal i com va afirmar el candidat a l’Ajuntament, Ernest Maragall, a la presentació de la seu de campanya.