Barcelona

Federació

Notícia

El Moviment Barcelona dóna suport a la candidatura d’Ernest Maragall


Aquest migdia l'entitat d'iniciativa ciutadana s'ha reunit amb l’alcaldable per confiar-li el seu suport 

El col·lectiu format per barcelonins i barcelonines preocupades per la ciutat, ha fet públic el seu suport la candidatura d’Ernest Maragall per les properes eleccions municipals. Ho fa a través de la Plataforma Ernest Maragall + Bcn, l’espai paraigües que ja aglutina altres entitats com Ciutat Oberta, Catalunya Sí i persones independents que ja donen suport al candidat a l’Ajuntament de Barcelona.
 
La finalitat d’aquesta trobada amb l’alcaldable era escoltar les seves propostes per la ciutat i que ell conegués de primera mà l’activitat i inquietuds del Moviment Barcelona i els seus membres.
 
“La decisió del Moviment ha estat motivada pel moment polític actual, en el que els partits estan competint per guanyar el govern de la ciutat el proper 26 de maig a qualsevol preu, i alguns d’ells són un perill pels nostres idearis progressistes i sobiranistes. En aquest sentit, el Moviment té clar que ha de defensar la ciutat, mullar-se i apostar per la millor candidatura”, ha afirmat el portaveu del col·lectiu, David Poudevida.
 
Poudevida també ha afegit que aquest pas s’ha donat “descartant els partits de dretes, neoliberals o unionistes, que per a res responen al seu ideari; descartant aquells que només tenen projecte nacional, oblidant el dia a dia de la ciutat i dels barcelonins i barcelonines. Només queda apostar per la formació progressista, independentista i republicana d’ERC, encapçalada per Ernest Maragall”.
 
El Moviment Barcelona és una entitat independent creada fa més d’un any, de forma independent per debatre sobre Barcelona i fer incidència política. Al llarg de tots aquests mesos han organitzat diverses activitats, posant temes de ciutat damunt la taula i generant debats d’interès per a la ciutadania.
 
El Moviment Barcelona està format per persones amb trajectòries professionals o acadèmiques de llarg recorregut que aporten expertesa i contingut en els diversos sectors de la ciutat. Destaquen noms com l’empresari i president de l’ACP David Poudevida, l’emprenedora i ex directora de Barcelona Activa Liz Montfort, el catedràtic de Comunicació Emili Prado, la directiva en el sector hoteler Inma Ranera, el biomèdic Pere-Joan Cardona, l’activista i president de la Confavc Jordi Giró, l’expert en Blockchain Marc Rocas, el doctor en Ciències de la Comunicació Santiago Ramentol, la catedràtica i ex presidenta del Pen Club català Carme Arenas, el director del Festival Flamenco Juan Antonio Ruiz, la periodista i editora Hortènsia Galí, l’empresari i membre de la junta de Pimec Ignasi Sayol, l’arquitecte i urbanista Josep Parcerisa, l’advocada i fiscalista Anna Rossell o l’hoteler i director general del Gremi d’Hotels de Barcelona Manel Casals, entre d’altres.