Barcelona

Grup municipal

Notícia

S'aprova la proposta d'ERC per estudiar l'annex al MACBA, cedit per la Diputació de Barcelona, per acollir el nou CAP del Raval Nord


  • La proposició del Grup Municipal d'ERC ha estat aprovada amb el suport de la gran majoria del consistori, amb l'abstenció de Barcelona en Comú i el vot en contra de la CUP.Avui l’oposició, amb ERC al capdavant, ha demostrat altura. El CAP al CUB és possible ja"
  • Ernest Maragall: "La política és buscar acords efectius i útils i treballar pels veïns i veïnes. 

Aquest matí, el ple municipal de l'Ajuntament de Barcelona debatia la proposta d'ERC per estudiar l'espai annex al museu (que cedeix la Diputació de Barcelona), on s'acolliria el nou CAP del Raval Nord. La regidora d'ERC, Gemma Sendra, ha defensat l'acord al que van arribar ahir la Generalitat i la Diputació: "El CAP al CUB té consens. La política també es fa amb gestos: teixir acords, no tergiversar el debat, ni basar-lo en prejudicis. Sempre hem dit que volem un CAP al Raval i el volem ja. És urgent i prioritari i ara tenim una oportunitat". Per això ha demanat al govern municipal que s'hi sumi a la proposta: "Avui fem un pas endavant. Junts hem de prendre el compromís per fer-lo possible i donar garanties als veïns per tenir un CAP ja. Fa molt de temps que treballem per tenir consens en aquest plenari". 

La regidora també ha volgut rebatre el posicionament de Barcelona en Comú: "Parlen de lluita de classes. La classe alta té els quadres a casa no necessita museus. La voluntat del museu és crear un espai de crítica i aproximació a la ciutadania, si no ho fa bé ho canviarem, però treure la Cultura no és ajudar les classes socials" i ha recordat que si no es troba una solució al plenari tampoc hi haurà CAP: "Tinc la sensació que hem obert una porta. Fem-ho junts. És evident que hem avançat. Decidim si això ho encallem o ho tirem endavant."

Finalment, Sendra ha volgut donar les gràcies a tots els grups que han votat a favor de la proposta per resoldre la problemàtica del CAP Raval: "Nosaltres entenem la política quan busca compromís, acords i valentia. Demano que ens hi posem. Es tracta de tenir-ho tot i tenir el CAP el més aviat possible"

D'aquesta manera, el punt per desestimar les al·legacions al MACBA i extingir la concessió de la Capella de la Misericòrdia s'ha retirat de la votació a petició de la majoria de grups del consistori.