Barcelona

Gràcia

Notícia

ESQUERRA REPUBLICANA – ERNEST MARAGALL + BCN – NOVA/NOU FUTUR. BARCELONA REPUBLICANA. GRÀCIA REPUBLICANA.


El passat dissabte 30 de març, la militància assistent al 59è Congrés Regional d'Esquerra Barcelona, aprovàvem la llista de la candidatura a les eleccions municipals del proper 26 de maig, encapçalada per Ernest Maragall, amb un 91% de vots a favor. Una llista guanyadora, integradora, republicana, barcelonina!

La llista reflexa també el projecte de majories que està liderant el partit, ja que cal una majoria republicana pel país i per Barcelona. Així, a la llista s’integra l’Elisenda Alamany (2), provinent de Nova/Nou futur; altres persones que provenen de la plataforma Ernest Maragall + Bcn, com ara l’economista Miquel Puig (3), l’actual regidora a l’Ajuntament de Barcelona Gema Sendra (7) o Maria Buhigas (9); el candidat del Jovent Republicà, Max Zañartu (8) que alhora és veí de Gràcia i militant al nostre casal; i candidats d’Esquerra Republicana a Barcelona com ara els regidors d’aquest mandat al Ajuntament de Barcelona, Montse Benedí (4) i Jordi Coronas (5), la diputada al Parlament de Catalunya, Eva Baró (6), la presidenta del casal d'Esquerra Republicana de Ciutat Vella, Marina Gassol (11) i conselleres i consellers de districte com ara en Jordi Castellana (10), Jordi Fexas (14), l’Alba Metge (15) i Quim Sangrà (18).

Cal destacar també el tancament de la llista, amb la Consellera de Justícia Ester Capella (40) i el Conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència Alfred Bosch (41).

A part del candidat Max Zañartu (8), pel que fa als candidats i candidates gracienques, en tenim una bona representació a Barcelona. Al passat Congrés Comarcal d’Esquerra Republicana a Gràcia, ja es va escollir les quatre persones candidates que pertocaven al nostre territori, així, comptem amb l’Alba Metge (15), l’Olga Hiraldo (29), la Núria Pi (S9) i en Miquel Colomé (S6). Però, per la plataforma de suport a l’Ernest Maragall com alcalde, tenim l’Helena Vicente (21) i en Sicus Carbonell (30).

Si els voleu conèixer més a fons, estigueu atents a l'agenda d'actes publicada a la nostra web d'Esquerra Republicana a Gràcia!

A continuació podeu llegir una breu presentació dels candidats i candidates gracienques:

En Max Zañartu, graduat en Ciències Polítiques i en Relacions Laborals per la Universitat Pompeu Fabra. És el president de l’organització europea EFA Youth i secretari del Consell de la Joventut de Barcelona. Candidat del Jovent Republicà.

L’Alba Metge, fa dos mandats que és la consellera portaveu del partit republicà al districte de Gràcia. Té formació en psicologia i criminologia, i ha treballat també en l’àmbit cultural.

L’Helena Vicente és sociòloga especialitzada en relacions internacionals, pau, drets humans i gènere, i presideix Òmnium Cultural a Gràcia.

L’Olga Hiraldo és biòloga i arqueòloga, treballa en l’àmbit de la difusió cultural i natural, i actualment ocupa la Secretaria d’Organització de la Federació Comarcal d’ERC Gràcia.

En Sicus Carbonell és una de les veus de referència de la rumba catalana actual (Sabor de Gràcia) i director de cinema gitano català.

En Miquel Colomé, llicenciat en ciències econòmiques, duu la gestió de l’empresa familiar de perruqueria.

La Núria Pi, matemàtica, és consellera portaveu d’ERC al districte de Gràcia, i actualment és la directora tècnica de l’Institut Català de Qualificacions Professionals.

 
Olga Hiraldo
Secretaria d'Organització