Barcelona

Federació

Notícia

Esquerra Barcelona es prepara per a les eleccions municipals amb una ‘multiparada’

Un total de 12 parades repartides pels 10 districtes de la ciutat reparteixen material i informació amb les propostes de la candidatura d’Ernest Maragall


Esquerra Republicana ha organitzat aquest dissabte una ‘multiparada’ arreu de Catalunya en el context de les eleccions espanyoles i municipals. A Barcelona s’han instal·lat 12 parades, una per districte a excepció de Sant Martí (on hi haurà tres), per fer arribar als veïns i veïnes tota la informació de campanya i propostes de la candidatura Esquerra Republicana-Ernest Maragall Alcalde + Barcelona-Nova/Nou Futur.
  
El candidat a les eleccions municipals, Ernest Maragall, la número dos de la llista, Elisenda Alamany, i la resta de membres de la llista han participat en alguna d’aquestes parades. També ho han fet altres membres d’Esquerra Republicana com Gerard Gómez del MoralRobert MasihEva Baró i Ana Surra.
 
Aquestes han estat les parades simultànies programades per a aquest dissabte:
 
1.    Ciutat Vella - Mercat de Santa Caterina (Elisenda Alamany, Marina Gassol i Rosa Suriñach)
2.    Eixample - Mercat del Ninot (Eva Baró i Rosa Suriñach)
3.    Sants - Montjuïc - Plaça de Sants (Jordi Fexas, M’hamed Abdelouahed, Maria Lecha i Gerard Gómez del Moral)  
4.    Les Corts - Avinguda Madrid amb Gran Via de Carles III (Ernest Maragall, Gemma Sendra i Jordi Castellana)
5.    Sarrià - Sant Gervasi - Plaça de Sarrià (Ernest Maragall i Gemma Sendra)
6.    Gràcia - Plaça Lesseps (Elisenda Alamany, Alba Metge i Pilar Vallugera)
7.    Horta - Guinardó - Velòdrom d'Horta (Maria Buhigas)
8.    Nou Barris - Plaça Roja de la Ciutat Meridiana (Ana Surra i Quim Sangrà)
9.    Sant Andreu - Plaça Islàndia (Montse Benedí i Max Zañartu)
10. Clot - Verneda (Sant Martí) - Plaça de la Palmera de Sant Martí (Robert Masih i Max Zañartu)
11. Poblenou - Besòs (Sant Martí) - Gran Via de les Corts Catalanes, 1176 (Gerard Gómez del Moral i Robert Masih)
12. Poblenou - Besòs (Sant Martí) - Carrer Llull, 404 (Gerard Gómez del Moral i Robert Masih)


 
La 'multiparada', tal com ha apuntat Maragall, ha estat una oportunitat per "constatar fins a quin punt hi ha coses a fer a la ciutat". En la seva visita a Sarrià-Sant Gervasi, ha pogut comprovar la necessitat del districte d'una nova biblioteca que, ha remarcat, "estava compromesa des de fa anys i aquest govern municipal no l'ha tirat endavant". "Ara ja és de certa urgència, una biblioteca és un servei públic de primera necessitat. Dins del nostre concepte d'educació i cultura, donem molta importància a la xarxa de biblioteques. Les que falten les hem d'afegir i les que tenim haurem d'obrir-les tot el dia, nits i caps de setmana. És un espai de convivència central", ha insistit.
 
Respecte al debat entre Ada Colau i Manuel Valls que s'emet aquest diumenge al programa Salvados de La Sexta, el candidat d'Esquerra Republicana ha afirmat que el veurà "amb la sensació de què ens estan aixecant la camisa". "És evident que hi ha una reacció de l'establishment espanyol perquè veuen que anem de debò, que cada cop més hi ha una majoria republicana i tracten d'impedir-ho amb escenes com aquestes", ha lamentat.
 
Tot i això, ha dit que "l'autèntic debat i tria és entre Colau i Maragall, si ho puc dir així, de manera que els ciutadans tindran oportunitats de contrastar i triar entre aquest govern de molta ideologia i quasi cap resultat o un govern de transformació i nítidament republicà que sabrà defensar la dignitat i l'equitat arreu de la ciutat".