Barcelona

Federació

Notícia

Convertim les eleccions espanyoles, europees i municipals en una triple victòria de la República

Ernest Maragall i Gabriel Rufián en el moment de finalitzat l'acte
Ernest Maragall i Gabriel Rufián en el moment de finalitzat l'acte

Aquest migdia ha tingut lloc l’acte central de la campanya d’Esquerra Republicana per a les eleccions espanyoles del proper 28 d’abril. Un acte celebrat al Campus de la Ciutadella de la UPF davant d’unes 700 persones, i en què Barcelona ha tingut un paper destacat.
 

El candidat a l’alcaldia de la capital catalana, Ernest Maragall, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte. En la seva intervenció ha assegurat que “el 28 d’abril i el 26 de maig necessitem una triple victòria, a les eleccions espanyoles, europees i municipals”. “Convertim aquestes eleccions en una triple victòria de la República capital Barcelona, davant de la Monarquia capital Madrid”, ha afegit.
 
El candidat republicà ha avançat que “tenim l’oportunitat de fer de Barcelona la capital dels drets i les llibertats”. En aquest sentit, ha explicat que “estem a punt d’editar un nou diccionari de sinònims, perquè República és sinònim d’habitatge assequible, sous dignes, transport públic, civisme, convivència, educació i cultura”.
 
Per la seva banda, la número 2 de la candidatura republicana a les eleccions municipals de Barcelona, Elisenda Alamany, ha recordat que “en aquesta cruïlla històrica, ens unim per enfortir el sobiranisme progressista, per ser més forts, per defensar els drets i les llibertats del conjunt de la ciutadania". En referència a les eleccions del 28 d’abril, ha manifestat que “trobaran un mur a Catalunya, un mur de persones bones, honestes, compromeses amb l'autodeterminació, un mur de dignitat que faci avançar Catalunya”.
 
Al seu torn, el candidat d’ERC-Barcelona a les eleccions al Congrés Gerard Gómez del Moral ha assenyalat que “l'independentisme hem estat la primera amenaça real al règim del 78”. I ha volgut posar en valor que “tenim l'oportunitat de tenyir el país de groc. Per primera vegada en la història un partit independentista guanyarà unes eleccions espanyoles a Catalunya”.
 
Prèviament, la candidat d’ERC-Barcelona al Senat Ana Surra ha destacat que “mientras los tres jinetes del apocalipsis del trifachito promueven políticas xenófobas y cierta izquierda continua con su discurso paternalista, nosotros seguimos dando pasos adelante, empoderándonos para ser ciudadanos de pleno derecho”.
 
Per últim, la candidat de les JERC a les eleccions al Congrés, Marta Rosique, ha reivindicat que “els que diuen que el jovent no es mobilitza, s’equivoquen. Sempre hem estat punta de llança per defensar els drets socials, civils i politics”. “El 28 d’abril hem d'anar a votar massivament, el jovent amb Esquerra Republicana guanyarem!”, ha reblat.