Barcelona

Federació

Notícia

Construir des de la diversitat, treballar per la igualtat d’oportunitats

Robert Masih i Marina Gassol a l'acte sobre diversitat cultural
Robert Masih i Marina Gassol a l'acte sobre diversitat cultural

Una Rambla del Raval plena de gom a gom ha estat aquesta tarda l’escenari d’un acte amb les comunitats originàries de l’Àsia Meridional (l’Índia, el Paskistan i Bangladesh) que viuen a Barcelona per parlar de polítiques d’igualtat, de promoció i visualització de la diversitat, interacció i cohesió social.
 

En el marc d’aquest acte, el conseller conseller de Treball, Afers Socials i Famílies del Govern de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani ha volgut posar en valor el fet que les llistes d’Esquerra Republicana per a les eleccions municipals comptin amb la participació de més de 150 persones candidates d’origen migrant. En aquest sentit, el conseller ha afirmat que “de la diversitat no se n'ha de parlar. S'ha d'exercir i visualitzar. I a partir d'aquí, treballar per la igualtat d'oportunitats”.
 
També ha pres part de l’acte Oriol Amorós, secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Govern, qui ha explicat que Esquerra Republicana “anirem a Madrid a exigir la derogació de la Llei d'estrangeria”. “No és de rebut que hi hagi ciutadans catalans d'origen divers que porten 20 anys vivint a Catalunya i que encara no puguin votar”, ha afegit.
 
Per la seva banda, el candidat al Senat, Robert Masih, ha alertat que “los partidos de extrema derecha están preparados para destruir la convivencia”. Per aquest motiu, ha apel·lat a la necessitat de defensar “nuestra dignidad y nuestros derechos. Que nadie nos discrimine por nuestro color de piel o nuestros orígenes”. “Por eso es importante votar el 28 de abril”, ha manifestat.
 
Per últim, presidenta d’ERC-Barcelona Vella i candidata a les eleccions municipals, Marina Gassol, ha recordat que “Ciutat Vella és el districte més divers de BCN”, i ha reivindicat “els valors republicans” com a via per “construir una ciutat que pugui garantir la igualtat d'oportunitats per al conjunt de la ciutadania”.