Barcelona

Clot-Verneda

Notícia

Redefinim Barcelona a la Plaça del Mercat del Clot i a la Rambla Guipúscoa


Divendres 12 d'abril, iniciem la campanya de les eleccions espanyoles. Mentre alguns volen inculcar la idea que aquestes eleccions van d'esquerra o de dreta amb el suport de l'extrema dreta, a Esquerra Republicana de Catalunya sabem que ens hi juguem molt més en aquestes eleccions. Amb la meitat del Govern Català a la presó i en mig d'un judici que no pot ser qualificat d'altra manera que com a farsa, i l'altra meitat a l'exili o també assegut a la banqueta dels acusats del Tribunal Suprem, a Esquerra Republicana de Catalunya sabem que aquestes eleccions van de llibertat i democràcia. A Esquerra Republicana de Catalunya sabem que regalar al PSOE del 155 una majoria per governar sense hipoteques és no avançar en la resolució de l'acceptació del dret d'autodeterminació que té Catalunya.

Dissabte 13 d'abril, el Clot-Verneda vam tornar a sortir al carrer a escoltar les veïnes i veïns dels nostres barris. Aquest cop va ser a la plaça del Mercat del Clot i durant més de tres hores vam poder intercanviar moltes opinions i recollir moltes inquietuds. Desenes de globus per als més petits i molta informació facilitada a un riu de gent que travessa cada dia aquesta emblemàtica plaça de la ciutat.

                       

Més d'una desena de companyes i companys van col·laborar en aquesta nova paradeta informativa i no hi érem tots al carrer. Ben a prop de la plaça del Mercat del Clot, al nostre Casal del carrer Bassols 26, es treballava intensament per a les paradetes que muntarem per Sant Jordi, el 23 d'abril, per a poder oferir a qui ens vulgui venir a veure, uns dels detalls més originals que es podran trobar aquell dia a Barcelona. Al matí serem a Rambla Guipúscoa amb Bac de Roda i a la tarda ens instal·larem a Rogent amb Bassols.

                       

Dissabte a la tarda, va ser el moment de l'acte del Jovent Republicà de Sant Martí. A les 19 h, a Rambla Guipúscoa amb el carrer Cantàbria, va tenir lloc l'acte "Transformem Sant Martí" amb la candidata número 2 de la llista municipal Elisenda Alamany, el candidat de la ciutat de Barcelona a les Eleccions Espanyoles al Congrés Gerard Gómez del Moral i el candidat del Jovent Republicà a la llista municipal i que repetia als nostres barris per segon cap de setmana consecutiu Max Zañartu.

                   

En un acte centrat en l'emancipació del jovent, Elisenda Alamany recordava que "un país nou només es pot construir amb i els joves". En Gerard Gómez animava als presents a omplir les urnes de vots per la llibertat davant "l'oportunitat de fer que el republicanisme d'esquerres guanyi a Catalunya les eleccions al Congrés" i és que recordava que "a Madrid diuen que això és Espanya, però fan un decret perquè les empreses en marxin". Al seu torn Max Zañartu explicava que "cal redefinir les polítiques juvenils de Barcelona, per respondre als problemes dels joves en habitatge, educació, treball i oportunitats de futur" i recordava l'estimada Dolors Bassa fent seva la frase: "La primera política social és la feina" per afegir que "canviarem el nom de Barcelona Activa per Barcelona Hiperactiva, descentralitzant els seus serveis a tots els barris i facilitant-ne l'accés". Fi de l'acte, i una cervesa de germanor per tancar la intensa jornada de campanya. 

                 

Ens veiem novament aviat!