Barcelona

Grup municipal

Notícia

S'aprova la proposta d'ERC per ampliar l'Hospital Vall d'Hebron en un solar de la Teixonera


- Esquerra reclama al govern municipal que reobri la piscina de la Torre de les Aigües i garanteixi la continuïtat del projecte d'economia social i solidària Mescladís al Pou de la Figuera.

- El Grup Municipal també introdueix una declaració institucional, signada per tots els partits, per retre homenatge a Neus Català, símbol de la lluita per les llibertats i de la preservació de la memòria de les víctimes del feixisme

Aquest dimarts, la Comissió conjunta de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposta d'ERC per cedir un solar municipal del barri de la Teixonera a l'ampliació de l'Hospital de la Vall d'Hebron. La mesura, que preveu la construcció d'un nou edifici ambulatori a 'la Llosa' (finca triada d'acord amb la proposta volumètrica de conjunt), dona resposta a les necessitats assistencials de l'Hospital i permetrà avançar en el projecte per convertir l'actual recinte en un Campus de Salut. "Aquest és un projecte molt necessari per Barcelona. No cal modificar primer el MPGM. Fem abans la cessió del sòl per permetre a la Generalitat que treballi el projecte executiu", ha afirmat el regidor Jordi Coronas, que en la presentació de la proposició ha demanat a l'Ajuntament que agilitzi els tràmits per fer realitat aquest projecte al més aviat possible.

D'altra banda, el Grup Municipal d'Esquerra també ha reclamat al Govern Municipal la reobertura de la piscina de la Torre de les Aigües, un espai d'ús cívic i veïnal per als veïns i veïnes ubicat en una illa de calor, contaminació atmosfèrica i falta d'espai públic com és la dreta de l'Eixample: "És necessari flexibilitzar la normativa, si ens miréssim totes les normes fil per randa, hauríem de tancar tots els interiors d'illa, prohibir la circulació de vehicles i la majoria de les activitats que es duen a terme a l'espai públic", assegurava Jordi Coronas. De la mateixa manera, el portaveu ha demanat que es garanteixi la continuïtat del projecte Espai Mescladís, que des del 2010 gestionava la guingueta del Pou de la Figuera, promovent la inserció laboral i la cohesió social al barri.

Esquerra també ha portat a la Comissió conjunta una Declaració Institucional, que han signat tots els grups municipals, per homenatjar la supervivent dels camps de concentració nazis, Neus Català, després de la seva mort el passat cap de setmana. La declaració demana atorgar el nom de la combatent a un espai públic de la ciutat, a més d'organitzar una sèrie d'actes i col·locar llambordins en record de la seva memòria i en honor als que van patir la barbàrie nazi.