Barcelona

Federació

Notícia

Miquel Puig: "El turisme no s'ha de demonitzar, s'ha de saber gestionar per redistribuir els costos i els beneficis"

Miquel Puig, al segon debat organitzat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona
Miquel Puig, al segon debat organitzat pel Pla Estratègic Metropolità de Barcelona

El número tres de la candidatura d’Esquerra Republicana Barcelona participa en un debat organitzat pel PEMB amb Jordi Martí, Montserrat Ballarín, Mari Luz Guilarte i Carles Brugarolas

El número tres de la candidatura Esquerra Republicana-Ernest Maragall Alcalde + Barcelona-Nova/Nou Futur, Miquel Puig, ha participat en el segon debat del cicle de trobades preelectorals metropolitanes que organitza el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB). En la trobada, Puig ha assegurat que l’economia metropolitana gaudeix de bona salut, però ha situat el baix llindar de sous, l’elevat preu dels lloguers i una mala gestió del turisme com a frens que permeten que continuï creixent. “El turisme no s’ha de demonitzar, s’ha de saber gestionar per redistribuir els costos i beneficis”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha situat la gentrificació com una de les conseqüències de “la nova economia que es concentra al centre de les ciutats que tenen èxit”. “Hem d’acceptar que en tenim perquè Barcelona és una ciutat global. La nostra responsabilitat és gestionar-ho, crear habitatge, millorar el transport públic i evitar que els pisos surtin del mercat per fer-ne activitats que no són socialment rendibles".

Respecte a l’habitatge, l’economista també ha posat sobre la taula la importància de pensar en l’àrea metropolitana: “La ciutat és la regió metropolitana, Sabadell i Terrassa en formen part a efectes operatius. Hem de teixir una xarxa de transport públic eficient per a aquesta ciutat de 5 milions d’habitants i per resoldre problemes com el de l’accés a un habitatge”.

Un altre dels eixos que l’economista ha considerat prioritari és la dinamització dels espais de recerca per potenciar l’economia del coneixement. “Hem de transformar la trama urbana i crear activitat econòmica al voltant dels entres de recerca. La nova frontera ja no és el mar, ho són els polígons del Besòs i del Llobregat, que necessiten una transformació per ser motors econòmics i atraure startups”, ha detallat.