Barcelona

Federació

Notícia

Esquerra bat el seu rècord històric presentant 807 candidatures a les municipals


- Esquerra Republicana serà present a 807 municipis de Catalunya, on més del 99% de la població estarà representada per 12.000 candidats i candidates. 

- Ernest Maragall: "La força i potència d'Esquerra Republicana arriba arreu del territori. Estic segur que serem la gran força rural i urbana a Catalunya en aquestes eleccions"

En un acte a l'entrada del Parc del Guinardó, el candidat a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat les candidatures d'ERC a les eleccions municipals, com "la primera organització política amb més capacitat de representació al conjunt del país".

A les properes eleccions del 26 de maig, la formació republicana serà la candidatura amb més representació electoral, doncs estarà present a 807 municipis de Catalunya, on més del 99% de la població estarà representada per gairebé 12.000 candidats i candidates. "La força i potència d'Esquerra Republicana arriba arreu del territori, a cada vila, a cada poble. Cada quatre anys augmentem la nostra presència i ara arribem al nostre màxim històric. Altres candidatures fan el camí invers", ha assegurat Ernest Maragall que, acompanyat de Quim Ayats, Pau Ricomà, Toni Garcia, Isaac Albert, Helena Solà, Maria Balasch, Anabel Moreno, Noemí Llaurador i Aurora Carbonell, també ha posat en valor la diversitat, transversalitat, renovació i equitat de gènere de les llistes: "En aquestes municipals el nostre compromís és total. A partir d’avui podran comprovar llista a llista, poble a poble, que estem a favor de l’equitat de gènere. El feminisme ha d'estar explícitament visible a les institucions i organitzacions polítiques". 

El candidat també s'ha mostrat orgullós d'arribar a la campanya amb les millors condicions i reforçats pels resultats de la primera volta del diumenge: "Això és el resultat d'una idea de centralitat, de força de país i de catalanisme progressista, treballada al llarg dels anys. Amb una barreja d'entusiasme i convicció, tenim a l'abast la victòria i arribarem en plena forma. ERC està en disposició de dirigir la conquesta republicana d'aquest país"

Maragall també està convençut que Esquerra té molt bones expectatives en aquestes eleccions: "No només tenim voluntat sinó esperança certa que farem el sorpasso. Les xifres ja ens situen en aquesta posició i també passarà als pobles de Catalunya. En aquestes eleccions anem a totes" 

Sobre la votació del proper diumenge 28 d'abril, l'alcaldable per Barcelona ha alertat que és important posar límits als 'horrors' que hem vist als debats d'aquests dies: "Esquerra és la garantia contra el pacte PSOE-Ciutadans. Hem de fer que la suma de vots segueixi creixent i ens hem de preparar perquè això es confirmi a les municipals i europees, ampliant la victòria del 2014. Estic segur que serem la gran força rural i urbana a Catalunya".

DADES
• Els republicans ocupen la primera posició en nombre de candidatures a Catalunya.

• El 26 de maig presentarem candidatura al 100% dels 137 municipis de la regió metropolitana.

• Hem presentat llista a la ciutat de Barcelona, i també a Gisclareny, el poble més petit de Catalunya amb 29 habitants.

• Esquerra Republicana presenta llistes transversals i àmplies, per la qual cosa s’han arribat a acords i constituït coalicions a multitud de municipis de Catalunya.

• Les llistes d’Acord Municipal inclouen 428 persones que encapçalen per primera vegada una llista municipal. Només un 47% de les persones candidates repeteixen a aquests comicis, la qual cosa posa de manifest la renovació del projecte republicà.

• Més de 260 de les persones membres de les llistes tenen orígens diversos.

• De les 11.697 persones candidates que conformen les llistes d’Acord Municipal el 46,38% són dones. Podem afirmar que les llistes d’Acord Municipal són les que inclouen més dones a les llistes d’aquesta contesa electoral.
Mots clau
: erc esquerra municipals