Barcelona

Federació

Notícia

El català és la principal eina de socialització

El català com eina de socialització
El català com eina de socialització

Gemma Sendra i Mhmed Abdul conversen amb experts sobre com la llengua cohesiona i connecta la ciutadania amb la història i la cultura

El col·loqui "El català com eina de socialització", organitzat per la Coordinadora d’Associacions de la Llengua Catalana (CAL), va tenir lloc ahir a la Sala d’Actes de Cotxeres al barri de Sants, on es va reflexionar sobre la importància de la llengua i el llenguatge en els processos d’inclusió i cohesió social.

Els ponents de l’acte van destacar la riquesa de la diversitat cultural i el rol de l’educació i la cultura a l'hora de dotar la ciutadania d’habilitats comunicatives. Segons el filòleg i candidat d’ERC a les eleccions municipals Mhmed Abdul, "la llengua és portadora de significats i visions del món i Catalunya és líder en cohesió social i creació de comunitat". Per la seva banda, la regidora de l’Ajuntament de Barcelona i candidata a les properes eleccions del 26 de maig, Gemma Sendra, va afirmar que "som un país que necessita defensar la seva llengua i la seva cultura""Som un país que vol ser un espai significat dins d’Europa amb la diversitat cultural com a base, apostant per un futur ple de coneixement, innovació i creativitat", va afegir.

També van participar, al col·loqui, la sotsdirectora de Plurilingüisme del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Mònica Pareña, el membre de la junta de Plataforma per la Llengua, Francesc Marcó, la responsable del Consorci per a la normalització lingüística, Anna Simó i el creador i director del projecte Xarrem Junts, Jordi Esteban.