Barcelona

Federació

Notícia

201.616 gràcies! ERC guanya a Barcelona les eleccions al Congrés!


Esquerra Republicana ha guanyat les eleccions espanyoles a Catalunya per primer cop a la història, i el mateix ha fet a Barcelona ciutat, on fins i tot ha superat el llindar dels 200.000 vots (201.616), arribant al 23,12% en percentatge.

La candidatura encapçalada per Oriol Junqueras, president d’Esquerra injustament a la presó, s’ha imposat a cinc dels deu districtes de la ciutat, això és: Gràcia, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts i Sarrià-Sant Gervasi. Així, ha quedat en segon lloc a Sant Martí, Sant Andreu i Horta-Guinardó, i en tercera a Ciutat Vella i Nou Barris. El vot a ERC, això sí, ha augmentat en tots els districtes.

Des de l’estació del Nord, on el partit va seguir la nit electoral, el candidat a l’alcaldia per ERC, Ernest Maragall, va intervenir després de saber-se els resultats per enviar un missatge clar de cara al 26 de maig, dia de les eleccions municipals. “Per primera vegada [des de la restauració de la democràcia] ERC es prepara per assaltar l'alcaldia de Barcelona. Us ben asseguro que Barcelona tindrà un alcalde republicà i progressista”, va assegurar.

De la mateixa manera, va celebrar que el partit hagi superat el llindar dels 200.000 vots a la capital catalana, i va voler enviar un missatge clar a l’Estat: “Escolta Espanya, Catalunya és republicana! Escolta Madrid, Barcelona és republicana!”, va exclamar.

Després de la històrica victòria a les estatals, ERC i, més en concret, ERC-Barcelona, es preparen per ser també la primera força a les municipals.