Barcelona

Gràcia

Notícia

El Departament d’Educació invertirà 5,7 milions d’euros en la construcció de l’Institut Vallcarca


El conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló (ERC), ha anunciat, aquest migdia en roda de premsa, que la Generalitat de Catalunya invertirà més d'un centenar de milions en 27 construccions escolars, dels quals, 5,7M aniran al barri de Vallcarca-Penitents, concretament per a la construcció de l’Institut Vallcarca.

Fa molts anys que el veïnat de Vallcarca-Penitents, El Coll i La Salut espera la construcció de l’institut. L’alumnat d’aquests barris ha estat centrifugat a instituts de Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i fins i tot algú de Nou Barris. Un disbarat que aviat serà historia. Que els nois i noies d’aquests barris estudiïn junts farà un barri molt més cohesionat: veïns que seran companys, companys que seran amics, amics que seran veïns. És una gran notícia.

Bargalló ha explicat que l'esforç d'inversió de la Generalitat ha de servir per "comportar la retirada de més d'un centenar de mòduls i seran les primeres escoles i instituts que es faran amb els nous criteris constructius". La notícia de les inversions del Departament d'Educació de la Generalitat suposa una injecció d'autoestima per a la comunitat educativa, i la demostració que l'aplicació de polítiques republicanes des de les institucions ens farà més lliures.

Núria Pi
Consellera de Districte de Gràcia