Barcelona

Poblenou-Besòs

Notícia

ERC obté la victòria al Poblenou-Besòs el 28-A!


Les eleccions al Congrés i Senat han deixat als barris del Poblenou uns boníssims resultats per a Esquerra Republicana de Catalunya. La formació republicana ha obtingut la victòria al Poblenou-Besòs, assolint 14.673 vots i un percentatge del 24,6% al conjunt dels sis barris, un increment del 33% respecte 2016. Aquests resultats situen a ERC com a primera força, superant al PSC en més de 200 vots. Els sufragis rebuts situen el territori de la Secció Local de Poblenou-Besòs per sobre del resultat d’ERC al conjunt de la ciutat de Barcelona (23,1%).

Fent el desglossament per barris trobem que ERC ha estat primera força a quatre dels barris. El Poblenou amb un 30,5% dels vots ha esdevingut el barri amb més vot a ERC de la ciutat; al Parc i la Llacuna, hem obtingut la primera posició amb un 25% dels sufragis; Diagonal Mar i el Front Marítim amb un 24,8% i, en darrer lloc, la Vila Olímpica, on ERC ha reunit el 24,3% dels suports.

Esquerra Republicana també ha estat segona força a Provençals del Poblenou, amb un 21,3% dels vots (on el PSC ha estat primera força per ). Finalment els resultats al Besòs i Maresme (15,5%) han estat espectaculars, pujant 6,6 punts, amb un increment del 74%, obtenint una tercera posició.