Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: “S’ha acabat el tòpic de la contradicció municipis-territori. Esquerra Republicana és l’instrument per enterrar-ho”


L’alcaldable d’Esquerra Republicana per a Barcelona ha defensat la importància de crear una xarxa de municipis forta a Catalunya

En un acte a Manresa amb representants de municipis de més de 25.000 habitants d’arreu de Catalunya, el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha reivindicat la necessitat d’establir una xarxa de ciutats forta per tenir un “país-ciutat”. “S’ha acabat el tòpic de la contradicció municipis-territori, Barcelona-Catalunya, i Esquerra Republicana és l’instrument per enterrar-ho”, ha defensat.

“Esquerra Republicana ha estat associada al concepte de país republicà des de sempre, però ara estem en condicions de demostrar què vol dir multiplicar país amb les 806 llistes que hi haurà a les urnes de les eleccions municipals i europees”, ha reiterat.

L’alcaldable ha recordat la importància de representar el “caràcter propi de cada poble”, per això ha refermat la seva intenció de “cooperar, compartir i decidir conjuntament amb els municipis i el govern de Catalunya la visió de com s’ha de governar el país per afrontar el canvi climàtic, els reptes en infraestructures o un nou model productiu per parlar d’igualtat, cohesió social i protecció dels drets de la ciutadania”.

Per al candidat d’Esquerra Republicana, la defensa del territori és també part del “projecte d’emancipació i llibertat del país conduït des dels pobles i ciutats”. “Ho fem en contraposició a un estat que cada cop més expressa el contrari. Espanya és monarquia i centralisme, nosaltres som República i territori. Som una Barcelona ciutat-país que entén tota Catalunya”, ha reafirmat.