Barcelona

Grup municipal

Notícia

Jordi Coronas:"Qui està bloquejant el CAP Raval és el govern municipal"


- El govern municipal retira del debat l'extinció de la concessió de la misericòrdia al MACBA i Esquerra demana que signi amb urgència els convenis per fer possible el CAP Raval, donat el consens del plenari i la resta d'administracions.

- El Grup Municipal també retreu al govern haver mentit en Comissió, quan va fixar la despesa del web públic retirat per fer propaganda electoral de BeC en 45.000€ menys del que realment va costar segons demostren les dades de Transparència

Aquest divendres, el govern municipal novament ha hagut de retirar de l'ordre del dia el punt per portar el CAP a la Misericòrdia, donat que existeix un consens de la majoria de partits i de les diferents administracions per construir-lo al terreny continu al MACBA. "El govern ens porta a votar la rescissió del conveni amb el MACBA amb un exercici d'irresponsabilitat total i absoluta. Creiem que l'Ajuntament ha de ser facilitador, perquè ara mateix si una institució està bloquejant que el CAP sigui una realitat és l'Ajuntament Barcelona", es lamentava el portaveu d'ERC al consistori, Jordi Coronas, que ha assegurat també que "Patrimoni ja ha fet la valoració, Salut ja ha dit que l'espai del CUB és millor perquè permet tenir 10 consultes més i el document està preparat per tirar-ho endavant".

Durant la seva intervenció al plenari, Coronas ha demanat a l'alcaldessa i la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, el seu compromís per signar amb urgència els convenis que hi ha sobre la taula: "Demanem responsabilitat. Tenim fins el 15 de juny per fer possible el CAP Raval abans que acabi el mandat o és que ja han agafat vacances? Tenim la sensació que aquest govern sembla els músics del Titanic que malgrat el vaixell s'enfonsi, continuen tocant i aquesta vegada desafinen", ha afegit.

En el darrer plenari del mandat, el Grup Municipal d'Esquerra ha votat a favor de modificar l'ordenança d'establiments de pública concurrència per perquè els locals amb llicència de bar, cafeteria i restaurant puguin oferir activitats culturals de petit format i música en viu, així com també ha facilitat l'aprovació del Pla estratègic per garantir un futur pel Zoo i modernitzar-lo amb un Comitè ètic i científic que prohibeixi l'eutanàsia de gestió.

Per la seva banda, Esquerra ha denunciat que el regidor Badia no va dir la veritat quan fa un mes va donar explicacions sobre el cost del web 'Barcelona en progrés' que el govern va haver de retirar per fer propaganda electoral amb finançament públic. Segons dades de transparència va costar gairebé el doble, 90.000 euros i no els 40.600€ que van admetre en comissió.

El Grup Municipal també ha presentat un prec per extingir el contracte de gestió del camp de futbol de l'Àliga al seu actual concessionari, a causa del mal estat de conservació i el deficient manteniment que presenta aquesta instal·lació esportiva i una proposició, aprovada per tots els partits, per no realitzar cap licitació que condicioni l'actuació del pròxim govern de la ciutat: "El govern municipal encara no ha plantejat ni tan sols el debat de projecte de pressupost per al 2019. Els efectes de la pròrroga són importants: 92 milions d'euros de retallada de facto respecte al pressupost inicial de 2018 per la simple desídia del Govern municipal de ni tan sols ha volgut plantejar la negociació de pressupost amb els grups de l'oposició", ha afirmat la regidora Gemma Sendra.