Barcelona

Gràcia

Notícia

"Esperança i Llibertat", el llibre de Raül Romeva escrit des de la presó, que cal comprar i llegir


Aquest darrer dijous dos de maig, el casal Francesc Macià ha organitzat, a la sala del teatre dels Lluïsos de Gràcia, plena de gom a gom, la presentació del llibre "Esperança i Llibertat" de Raül Romeva.

L'acte de presentació comptava amb la participació destacada de la Diana Riba, parella del Raül i candidata número 2 a la llista electoral d'Esquerra Republicana al Parlament Europeu. 

Acompanyaven a la Diana, en Jordi Coronas, portaveu del Grup Municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona i l'Eva Baró, diputada per Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya.

Entre el públic assistent hi havia entre d'altres personalitats institucionals, la senadora recentment electa per Esquerra Republicana, Anna Surra, la diputada al Parlament de Catalunya, Gemma Espigares i la Consellera Portaveu del Districte de Gràcia, Alba Metge.
Donava suport a la presentació del llibre la llibreria Ona, que tenia un stand a l'entrada de la sala d'actes on els assistents podien comprar el llibre "Esperança i Llibertat".

La Diana Riba, a la finalització de la presentació, ha segellat amb un dibuix del Raül tots els llibres que se li han atansat.

L'acte ha començat precisament amb unes paraules d'homenatge de Jordi Coronas a Montse Úbeda, propietària i ànima de la llibreria Ona, i que ha estat condecorada recentment amb la creu de Sant Jordi per la seva tasca de difusió cultural, i per la seva aposta per preservar i difondre els valors de la literatura i de la llengua catalanes.

La presentació del llibre ha estat un acte molt emotiu, on els tres ponents han donat un testimoni personal de la figura humana i política de Raül Romeva que, recordem-ho bé, està en presó preventiva des del 23 de març de 2018 i que va ser escollit com a senador per la circumscripció de Barcelona el 28 d'abril amb 928.722 vots, un 30,88% de l'electorat, que el van convertir en el candidat al Senat més votat.

"Esperança i Llibertat" és un llibre de lectura àgil, atemporal, -la Diana Riba ha dit que d'aquí uns anys les paraules del Raül encara tindran més sentit que ara-, i que no només té elements de reflexió política, sinó que també hi han elements d'anecdotari de les vivències a la presó, de crònica d'esdeveniments polítics que tots hem viscut i de reflexions humanístiques que marquen una mirada llarga  i ample en el sí o sí del camí cap a la República Catalana.

En definitiva, un llibre que cal comprar i llegir, i que en Raül  signarà -ha afirmat la Diana que en Raül s'hi ha compromès personalment- quan surti de la presó.

A la finalització de l'acte i va haver un torn de preguntes i un diàleg obert amb el públic assistent, també es va posar una urna de la Caixa de Solidaritat per fer front a la repressió que augmenta dia a dia, sense aturador.


Pep Creus
Secretaria de Comunicació i Acció Política d'ERC- Gràcia