Barcelona

Gràcia

Notícia

REDEFINIM GRÀCIA, REDEFINIM BARCELONA


El passat mes d’abril, en Roger Torrent, president al Parlament de Catalunya, l'alcaldable Ernest Maragall junt amb els candidats municipals Max Zañartu, Maria Buhigas i els candidats graciencs: Alba Metge, Olga Hiraldo, Núria Pi i Miquel Colomé, van visitar el barri de la Vila de Gràcia on ens van fan arribar les propostes de la candidatura per redefinir Barcelona i Gràcia als veïns i veïnes que van aturar-se interessats a la plaça de la Virreina.

El candidat gracienc escollit pel Jovent Republicà de Barcelonq Max Zañartu, va fer una reflexió sobre les problemàtiques amb les que es troben els i les joves de Gràcia i de Barcelona, fent incís en l'habitatge i la precarietat laboral: "No podem aspirar a viure en un país independent amb joves encara esclaus de la precarietat, volem una ciutat que aposti per treballs d’alt valor afegit."

La candidata Maria Buhigas ens va parlar d'urbanisme: "En el mandat que ve un dels grans projectes que tenim és modificar el planejament i fer un pla metropolità que farem amb lideratge polític i complicitat. També hem d'abordar la falta d'equipaments, crear espais públics de socialització i espais pel vianant."

Roger Torrent, que moments previs a l'inici de les intervencions va poder provar un patinet elèctric entre la mirada curiosa dels oients, va exposar la importància de guanyar a Barcelona en els propers comicis electorals: “Guanyarem Barcelona, plaça a plaça, carrer a carrer. Hem de tenir empatia, escoltar a l'altre, compartir amb tothom els grans reptes d'aquesta ciutat. Ho farem fins el 26 de maig i especialment després. És imprescindible tenir una capital republicana per al país."

L’alcaldable republicà, Ernest Maragall començava amb un record cap al President d'Esquerra Republicana de Catalunya: l'Oriol Junqueras, en el seu 50è aniversari, destacant  "el seu compromís republicà i el seu compromís amb el país."  Molts de vosaltres haureu sentit l'Ernest parlar de dos punts principals: educació i cultura, i també ho va fer des de la plaça de la Virreina: "Si alguna cosa tinc clara és que a més de millorar la mobilitat, l'habitatge... hi ha una qüestió de fons que són els drets i les llibertats i només es poden defensar tenint l'educació i la cultura al centre de tot. Hem d'omplir la ciutat d'aquests valors. Hem de recuperar el lideratge d'aquesta ciutat i tornar a ser referència europea. Hem deixat aprofundir la desigualtat a Barcelona i això s'ha de revertir treballant per tornar a ser la capital de l'equitat.

Després de les intervencions en format speak corner, l’Ernest Maragall, va poder visitar alguns comerços del barri i poder conversar amb els passavolants. Vam visitar tres comerços de proximitat: una botiga de té a granel, una bodega centenària i una floristeria que elabora jardins verticals. L'Ernest, sempre curiós i amb inquietuds, preguntava sobre les càmeres frigorífiques i les botes de fusta a l’Ada, la dependenta de la bodega Mallorquí, que celebra el seu 50 aniversari regentada per la mateixa família, tot i que, tal com ens explicava, és una bodega centenària. Al Planeta Té, una botiga de venda de té a granel que ven més de 200 varietats, l'Ernest s'interessa per unes llaminadures de gingebre que acaba comprant, ens confessa que li agrada molt el dolç. La passejada va acabar visitant la floristeria Amazònica, on es va interessar, junt amb l'arquitecta Maria Buhigas, pel tractament de preservació de flors i plantes naturals.

Olga Hiraldo
Secretaria d’Organització ERC-Gràcia