Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: “La Barcelona republicana és la Barcelona valenta. Nosaltres ens la jugarem, decidirem i ens arriscarem, ens atrevirem a governar”


Maragall assegura que Barcelona no vol un alcalde que dubti davant el repte de governar la capital de la república i sense direcció, per això demana acabar amb l'ambigüitat, apostar per un projecte fort i valent i renovar l'Ajuntament de Barcelona.  

Aquest vespre, en l'acte d'inici de campanya d'Esquerra a la platja del Bogatell, el candidat a l'alcaldia ha començat el seu discurs recordant l'absència de Quim Forn i fent referència a la brisa del mar que demana un canvi d'aires per la ciutat: "Hem vingut a renovar i remoure l'Ajuntament de Barcelona, com aquest vent que avui ens empeny. Ja som aquí per reimpulsar la ciutat perquè Barcelona demana amb urgència ser governada en cadascún dels seus àmbits i no podem amagar-nos davant de cap repte, ni defugir responsabilitats. Hem de buscar l’acord i no confrontar com ha fet el govern actual", ha assegurat.

L’alcaldable a l'Ajuntament ha afirmat que no té més voluntat que servir a aquesta ciutat i que va acceptar el repte de presentar-se a les eleccions per Oriol Junqueras i "perquè la capital del nostre país ens vol forts i ens vol al capdavant de la República dels drets i llibertats, una república més equitativa, feminista, diversa, ecologista, progressista i europea"

"Diguem-ho clar: portem quatre anys de 'quiero y no puedo', de govern des de la ideologia, de moltes fotografies i grans anuncis, però pocs fets i això no ens ho podem permetre. La Barcelona republicana és la Barcelona ben governada i nosaltres som la Barcelona del bon govern", ha reiterat Maragall que ha volgut agraïr també al seu equip, que ha descrit com a "persones il·lusionades pel futur del país però decepcionades amb l'ambigüitat, que han decidit fer el pas anant plegats, junt amb Esquerra Republicana, en el camí cap a la llibertat".

El candidat a l'alcaldia de Barcelona també ha destacat que les coses no s’estan fent bé a l'Ajuntament:"nosaltres ens atrevirem a governar, ens la jugarem, decidirem, ens arriscarem i guanyarem aquestes eleccions amb el millor projecte, el millor equip i el més solvent. Liderarem l’Ajuntament per retornar-lo a la ciutat. No ens podem permetre quatre anys més del govern Colau", ha reiterat Maragall que també ha demanat acabar amb l’ambigüitat i escollir entre el “sense projecte” d’Ada Colau i el projecte Maragall, la millor garantia de transformació social. Sortim amb un somriure. Sortim a lluitar fins l’últim minut. Sortim a guanyar. Sortim a reimpulsar Barcelona" ha conclòs l'alcaldable d'Esquerra.   

Per a seva banda, la número dos de la llista i candidata per NOVA, Elisenda Alamany, ha afirmat que "ens trobem en un moment excepcional i hi ha partits que fa la impressió que durant aquesta campanya no volen parlar sobre Catalunya. Els fa nosa parlar sobre Catalunya, sobre la repressió, sobre els 11-S. Volen una Barcelona que s'aïlla del país i no saben que renunciar a un país també es renunciar a aquesta societat compromesa amb els drets i les llibertats fonamentals". Alamany també  ha asssegurat que la candidatura vol construir un projecte de ciutat per Barcelona però també d'una Barcelona que lideri Catalunya, el sud d'Europa i el món: "Barcelona avança quan té un alcalde i un projecte que entén la ciutat i la seva relació amb el país", ha afegit. 

A l'acte d'inici de campanya per les eleccions municipals i europees, amb més de 300 asssitents, també hi han participat el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, el president d’ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès i la candidata a les eleccions europees, Diana Riba.