Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: “Barcelona serà el bastió principal de la batalla per la llibertat dels presos polítics i per la democràcia de tots”


L’alcaldable de Barcelona, juntament amb Diana Riba, ha visitat Soto del Real per donar coratge a Oriol Junqueras i Oriol Romeva i reclamar la seva llibertat

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha visitat Oriol Junqueras i Raül Romeva a la presó de Soto del Real acompanyat de Diana Riba, número 2 de la llista per a les eleccions europees. Una visita de la qual ha afirmat que ha sortit “amb el cap indignat, però amb el cor reforçat i amb la convicció augmentada de la responsabilitat per guanyar les eleccions el 26 de maig en nom de tots dos”.

L’alcaldable ha assegurat que Barcelona “prendrà el lideratge internacional en el combat per la llibertat i democràcia sense embuts”. “Barcelona serà el bastió principal de la batalla per la seva llibertat i per la democràcia de tots”, ha retirat, “tenim tots els motius i tota la responsabilitat i autoexigència d’actuar a escala internacional”. Una responsabilitat que Maragall està preparat per assumir: “Ho farem en contrast explícit amb l’ambigüitat i manca de compromís amb què s’ha governat en els últims 4 anys en aquesta matèria”.

El candidat d’Esquerra també ha manifesta que no ha pogut trobar-se amb Joaquim Forn perquè tenia una reunió. “Tornarem a demanar veure’l per poder contrastar amb ell com a líder i ciutadà empresonat, com a candidat a l’alcaldia de Barcelona, sobre el futur immediat de la ciutat i els objectius de llibertat pel país i el protagonisme de la ciutat”, ha afirmat. 

Riba s’ha sumat a les peticions de Maragall i ha reclamat la llibertat dels presos polítics perquè puguin “seguir fent política i buscant solucions allà on toca, que és fent diàleg a les institucions”. També ha recordat que, si no s’escolten les peticions de la societat, Oriol Junqueras serà “el primer pres polític al Parlament europeu, el que està molt lluny d’una bona salut democràtica en un país”