Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: "Establirem un circuit integral d’acollida, acomodació i d’accés a la ciutadania perquè Barcelona som tots"


L’alcaldable de Barcelona afirma que "des de la diversitat s'ha de debatre sobre què significa la ciutadania compartida", per això Esquerra crearà un circuit vinculat al padró.

Aquest matí, el candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha començat l'acte demanant un minut de silenci per la mort de Xavier Zaragoza, responsable de comunicació d'Esquerra Republicana del Camp de Tarragona que ha mort als 34 anys.

Ernest Maragall assegura que si arriba a l'alcaldia establirá i connectarà amb  el padró un circuit integral d’acollida, acomodació  i d’accés a la ciutadania que acompanyi i faciliti les eines necessàries per garantir l’autonomia personal, la igualtat d’oportunitats i la cohesió social a les persones d'origen divers. D'aquesta manera tothom que s’empadroni tindria accés a tots aquests serveis, doncs actualment només un 5% dels ciutadans que arriben a Barcelona ho fan.

A la trobada, celebrada al Parc de Joan Miró, Maragall també ha assegurat que Barcelona liderarà una xarxa de ciutats europees per derogar totes les lleis d’estrangeria dels diferents Estats: "No ens hi resignem. Guanyarem aquesta batalla i proposarem mesures per combatre aquesta situació de desigualtat" i Maria Dantas, diputada electa ha afegit: "Som el primer partit que ho porta al programa. Molta gent diu que això és una quimera, però no ho és. La llei d’estrangeria mata persones i reprimeix als carrers de Barcelona"

Esquerra també ha presentat avui la seva proposta per crear un pla integral contra el odi, la creació d’un observatori de delictes d’odi amb dades sistematitzades i més pressupost per l'Oficina de la no discriminació. "Hem de reforçar l'oficina contra els delictes d’odi, perquè la gent normalment no s’atreveix a denunciar. Ens hem d’equiparar a altres països del món, on les institucions posen multes en casos de discriminació racial", ha assegurat l'actual senador Robert Masih.

L'alcaldable, Ernest Maragall, ha volgut destacar també  l'increment de candidats d'origen divers a les llistes republicanes els darrers anys: "Fa 4 anys a les llistes d’ERC, 8 candidats, que podien expressar aquesta mostra de diversitat, van esdevenir regidors. Ara presentem 265 candidats. Molts d’ells per exercir responsabilitats, com està fent l’Ana Surra al Senat, com M’hamed Abdelouahed farà a Barcelona, com la Maria Dantas al Congrés i com el Robert Masih que de ben segur tornarà aviat al Senat", ha assegurat.

Al final de l'acte, l'alcaldable ha fet entrega d'un trofeu als guanyadors d'un torneig entre equip de campanya i un equip d'origen divers.