Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: “El nostre projecte és educació, treball i habitatge”


En un acte organitzat pel Jovent Republicà, l'alcaldable d'ERC-Barcelona ha defensat el seu projecte per combatre les desigualtats i els problemes que aquestes provoquen al jovent de la ciutat.

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat aquesta tarda en un acte a la Plaça del Sol, organitzat pel Jovent Republicà, que “emancipació vol dir tres coses: educació, treball i habitatge. I aquest és el nostre projecte”. En aquest sentit, Maragall s’ha preguntat “què feia la dreta catalana per l’educació, pel treball i l’habitatge, quan governava la ciutat? I què feia per a la independència de Catalunya? Tots sabem que no feia res”. “I aquests últims quatre anys, amb el Govern d’Ada Colau, només s’han fet gestos, però això no és suficient”, ha afegit.

El candidat republicà ha demanat implicació política al jovent de la ciutat i ha previngut del perill d’instal·lar-se únicament en la queixa i la lamentació: “el que us demano és que la vostra energia la utilitzeu per transformar, per construir, per fer República”. Al mateix temps, s’ha compromès per “treballar des de les institucions per guanyar la lluita contra les desigualtats, que afronta la ciutat”. “Ho farem conjuntament des de les institucions i des de totes les places i carrers de la ciutat”, ha reblat.

Per la seva banda, el candidat del Jovent Republicà, Max Zañartu ha assegurat que “nosaltres venim a presentar un projecte humà per impulsar aquesta ciutat i aquesta metròpoli. Nosaltres no presentem un projecte personal, presentem un equip que es pren la joventut molt seriosament”. Zañartu ha assenyalat que “el que necessita Barcelona és un projecte, no una superalcaldessa que amb el seu ego vulgui arribar a tot arreu. Necessitem un alcalde que dialogui, que generi consensos i escolti les crítiques. I això ho farem amb l’Ernest”.

Prèviament, la diputada al Parlament Jenn Díaz ha reivindicat que “som moltes les dones republicanes que som a les institucions, perquè moltes vam entendre que l’eix nacional i l’eix social anaven de la mà”, i ha subratllat que “les dones feministes som una amenaça real per al règim del 78”. La diputada republicana ha manifestat que “la Barcelona feminista no la volem a costa de l’ambigüitat. L’1 d’octubre i el 8 de març ens interpel·len i les dones volem ser actives en totes dues lluites”.

La també diputada al Parlament Rut Ribas ha recordat que “el Jovent Republicà som l’única organització política juvenil que té representació a totes les institucions. I també volem ser a l’Ajuntament de Barcelona”. Ribas ha fet una crida al vot a les properes eleccions municipals i europees: “us emplaço a omplir les urnes de groc, d’independència i republicanisme”.

Ha obert l’acte la senadora d’Esquerra Republicana, Ana Surra, que ha destacat que “siempre se une la juventud con el inicio de las revoluciones y la conquista de las libertades”. Surra ha animat el jovent a aconseguir que “el 26 de mayo Barcelona sea amarilla y que empecemos a construir la República”.