Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: "Montjuïc ha de ser un nou districte creatiu de Barcelona i ha de renéixer com un parc ciutadà"


L'alcaldable d'Esquerra Republicana presenta un projecte de transformació del parc de Montjuïc i els seus entorns per potenciar el seu paper com a motor cultural, esportius i de memòria de la ciutat

El candidat a l'alcaldia de Barcelona d'Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha presentat una de les seves principals propostes en un acte al Parc de l'Espanya Industrial. "Montjuïc necessita un impuls, ha de ser un nou districte creatiu de la ciutat. Ha de renéixer com a espai natural, per l'esport, per la memòria i per la cultura. No pot ser un parc temàtic, ha de ser un parc ciutadà", ha detallat. La proposta, ha afegit, ha d'anar acompanyada d'una adequació del seu entorn: "Cal donar una nova vida a l'avinguda Maria Cristina. I si li canviem el nom? Això ha de ser una nova rambla de la ciutat, un passeig per a la ciutadania. Hem de fer també una reforma integral de la plaça Espanya i liderar les reformes pendents del Paral·lel perquè torni a ser carrer de referència cultural".

L'objectiu de Maragall per a aquestes eleccions és "reimpulsar la Barcelona vibrant, lluitadora i valenta" i  ser "una opció d'un govern fort, un govern que prengui decisions, que canviï les coses a llarg termini". "No volem quatre anys més de govern de Colau", ha remarcat, "volem acabar amb l'aïllament i la confrontació permanent entre la ciutat i la resta del país, volem promoure canvis ambiciosos com ho és aquesta ciutat". "Volem un ajuntament que lideri i que busqui consensos o un ajuntament que divideixi?", ha qüestionat.

A través d'una intervenció en vídeo gravada des de Soto del Real, Oriol Junqueras ha enaltit el rol de Barcelona com a "capital mundial i imprescindible perquè el projecte republicà sigui sòlid". Ha demanat repetir els bons resultats el passat 28 d'abril "amb l'Ernest Maragall com a alcalde i la gent d'Esquerra Republicana assegurant-se que el projecte de Barcelona és el de Catalunya".

Combat per la igualtat, els drets i les llibertats
El pròxim 26 de maig "toca enviar un missatge molt clar contra la repressió a favor dels drets i les llibertats", ha defensat Elisenda Alamany, que ha recordat que en moments excepcionals com els que vivim no es pot renunciar al país, perquè "renunciar al país és renunciar a l'ADN de Barcelona". La número 2 de la candidatura també ha volgut deixar clar que Esquerra Republicana arriba amb un projecte clar per a Barcelona, a diferència d'altres partits: "Volem parlar d'atur, de turisme, d'esport femení, de mobilitat, d'habitatge... Volem construir un projecte de ciutat per a Barcelona, però també una ciutat que lideri l'àrea metropolitana i el país i que resolgui les necessitats que no s'han cobert en els últims 10 anys".

Per la seva banda, la número 6 de la candidatura a les eleccions municipals, Eva Baró, ha destacat la defensa d'Esquerra Republicana per construir "una Barcelona republicana socialment justa, que lluita amb eficàcia contra les desigualtats, pionera, valenta i defensa de les llibertats i els drets civils". Una ambició que, ha remarcat, només es podrà fer realitat amb "un alcalde d'esquerres i independentista, capaç de liderar i capacitat de marcar el camí com ho pot fer l'Ernest Maragall"

En la mateixa línia, el número 3 a les eleccions europees, Jordi Solé, s'ha sumat a la defensa de Maragall com a figura clau per reivindicar el paper de Barcelona com a capital republicana d'Europa: "D'ell en destaquen el seu profund europeïsme, enorme capacitat de treball i inesgotable energia". "Barcelona és Europa i Europa hauria de voler ser catalana i barcelonina. Som una societat que estimem la democràcia, som inclusius i creatius, i plantem cara a l'extrema dreta. Això és l'Europa Barcelonina", ha conclòs.

L'acte ha acabat amb una intervenció del president del Parlament, Roger Torrent, que ha destacat la diversitat de la capital catalana com un tret potencial: "Gràcies a aquestes aportacions, Barcelona representa la pluralitat del país avui. Aquesta ciutat representa les millors virtuts que volem aportar al món com a país". Per aquest motiu ha reclamat que el 26 de maig s'enviï "ens tirem a les urnes per tenyir-les del groc que ens portarà el futur gloriós del partit". I per guanyar la capital del país i tenir força a Europa, ha dit, només hi ha dos noms: "Ernest Maragall i Oriol Junqueras. Queden pocs dies i la batalla democràtica per la Barcelona republicana i l'Europa democràtica i dels valors l'hem de jugar cada minut i cada segon. Ens hi deixarem la pell".