Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: “Barcelona demana ser governada, que algú li retorni l’orgull i l’esperança”


El candidat republicà reitera a la Barceloneta que la ciutadania triarà el 26M entre el projecte esgotat de Colau i el projecte transformador d’Esquerra Republicana

El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat aquesta tarda en un acte que ha tingut lloc a la Barceloneta, davant de 150 persones, que Barcelona demana ser governada, que algú li retorni l’orgull i l’esperança”.
 
Segons el candidat republicà, hem de decidir qui volem que governi i qui té la responsabilitat”. “El mandat de Colau ha sigut un error, un parèntesi que no hem d’acceptar que tingui continuat”, ha afegit. Maragall ha assegurat que “Colau no ha complert amb les expectatives que s’havia generat. Nosaltres generarem noves expectatives i les complirem”.
 
Amb les eleccions del 26 de maig a l’horitzó, ha reiterat que “l’única decisió que està a l’abast dels ciutadans i ciutadanes és escollir entre Colau i Esquerra Republicana. Hem de triar entre continuïtat o transformació, entre mantenir un projecte esgotat o començar-ne un de amb tota la il·lusió i empenta”. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que “l’única manera d’aconseguir donar llum verda a l’empenta i la força és votar Esquerra Republicana i Maragall, i no Colau”.
 
Per la seva banda, la número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, ha reivindicat que “davant dels principals problemes que pateix la Barceloneta”, com són la pressió turística, la convivència, la seguretat, brutícia, “calen respostes efectives i per oferir-les necessitem governs forts i solvents que sàpiguen on van. Barcelona no avançarà amb un govern tancat en si mateix i aïllat”. Alamany s’ha referit a la gran pujada dels preus dels lloguers, i ha insistit en què treballarem de la mà de la Generalitat per regular el preu del lloguera través del Codi Civil Català, i també farem seure l’Estat per negociar la construcció d’habitatge social per a quest barri”.
 
Prèviament, la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Teresa Jordà, ha posat en valor a la victòria d’Oriol Junqueras i Esquerra Republicana a les eleccions del 28 d’abril: “Per primera vegada en tota la història un pres polític a l’Estat espanyol ha guanyat unes eleccions a l’Estat espanyol”. “I ara hem de tornar a guanyar Barcelona per governar, com ja vam guanyar les eleccions municipals el 1931, un mes després del naixement del partit”. La consellera republicana ha destacat que “el pròxim 26 de maig tenim una nova oportunitat. Aquesta ciutat, igual que el país, hem estat fruit de moltes derrotes, però aquell dia Barcelona serà la llavor de totes les victòries”.
 
Al seu torn, Jordi Coronas, número 5 de la candidatura Republicana, ha explicat que
“parlar de seguretat pública és d’esquerres. Perquè si no en parlem, regalem el discurs de la seguretat a les dretes, un discurs basat únicament en la promesa de més policies”. “I és cert, en fan falta uns 500”, ha reconegut, “però sobretot necessitem més policia fent de policia”. En aquest sentit, ha avançat que volem que la guàrdia urbana torni a ser referent i treballarem amb els recursos i la preparació perquè esdevingui un cos que ajudi els veïns i veïnes a viure en una ciutat més justa i amb més llibertat”.
 
Ha obert l’acte la candidata de Ciutat Vella, Marina Gassol, qui ha denunciat que “Barcelona no funciona, i Ciutat Vella funciona encara menys”. Gassol ha avisat que “Barcelona no pot seguir sent la ciutat on tot està permès. No podem seguir patint tota aquesta concentració dels problemes derivats de la permissivitat”. “Esquerra Republicana volem governar de manera responsable i solvent”, ha afegit.