Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: “Qui governarà Barcelona serà la Barcelona de l’1 d’octubre”


El candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals demana recuperar l'esperit lluitador de la ciutat davant les urnes del 26 de maig

El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat aquesta tarda en un acte a Sarrià, davant de més d’un centenar de persones, que “el que hem vingut a fer és que la Barcelona que vam viure i sentir l’1 d’octubre sigui la que governi a Barcelona. Qui governarà Barcelona serà la Barcelona de l’1 d’octubre, fet que no ha passat perquè aquest ajuntament no ha representat aquest 1 d’octubre”.

El candidat republicà ha lamentat que “avui hem escoltat una altra vegada el senyor Iceta repetint que està disposat a aplicar el 155. Ho ha dit amb totes les lletres i ha dit que no pensa anar a visitar Oriol Junqueras a la presó”. Maragall ha explicat que “són el senyor Iceta i el senyor Collboni, el seu representant a Catalunya, qui eviten que Junqueras participi al debat de TV3”. I s’ha demanat “com pot ser que Colau vulgui compartir govern amb aquells que representen la repressió més explícita i significativa contra tots nosaltres?”“Això és incompatible amb Catalunya”, ha asseverat.
 
Per la seva banda, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha denunciat que “avui, després que la JEC autoritzés la participació d’Oriol Junqueras al debat previst aquest vespre a TV3, ha estat el Ministeri de l’Interior en funcions del PSOE, responsable de les presons, qui ha dit que no els anava bé l’hora i que per tant Junqueras no podia participar al debat”“És una decisió política del PSOE, i hem de denunciar aquesta voluntat política de silenciar Junqueras, que està relacionada amb el fet que Esquerra Republicana va guanyar a Barcelona, a Sarrià i a Catalunya”, ha afegit.

Prèviament, la número dos d’Esquerra Republicana a les eleccions europees, Diana Riba, ha defensat que “davant de tots aquells que volen veure com l’Oriol Junqueras es podreix 25 anys a la presó, fem que vegin com entra al Parlament europeu”. Riba ha reiterat que “només hi ha un vot que pot desmuntar aquesta farsa judicial i la repressió a nivell internacional”“Fem que un pres polític sigui escoltat, i guanyi les eleccions europees a Catalunya. Fem que guanyi l’Oriol Junqueras!”, ha reblat.
 
Al seu torn, el número 3 de la candidatura, Miquel Puig, ha assenyalat que “volem que Barcelona segueixi sent pròspera, però no volem que passi el que passa a moltes altres ciutats del món que tenen èxit, i és que són ciutats de salaris baixos i lloguers alts”. Puig ha manifestat que “l’èxit s’ha de de gestionar i dirigir perquè l’èxit vagi a tothom”“Vull que cada barri tingui un centre urbà, vull que Barcelona tingui barris humans”, ha afegit.
 
També ha participat a l’acte la número 7 de la candidatura, Gemma Sendra, qui ha reivindicat la necessitat de disposar d’un “bon govern que posi les bases per a un nou contracte social que es basi en la confiança”. Segons Sendra, “Barcelona és una ciutat d’èxit, però aquest èxit l’hem de socialitzar. Hem d’aconseguir que la riquesa es redistribueixi, poder compartir-la, des de la innovació i amb una aposta radical per l’educació i la cultura”.