Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: "Hem de lluitar per la democràcia i la llibertat posant l'educació i la cultura al centre de l'acció política"


El candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals proposa un projecte que situa Barcelona com a ciutat referent dels drets socials

El candidat a l'alcaldia d'Esquerra Republicana per l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha situat l'educació i la cultura com un dels eixos clau del seu projecte per a la ciutat. En un acte al Guinardó, ha assegurat que cal "lluitar per la democràcia i la llibertat posant l'educació i la cultura al centre de l'acció política". 

Una defensa que també farà des de la proposta de crear una Carta Republicana dels drets i deures. "No serà només una retòrica de cap a on volem anar i del que volem protegir. Barcelona mostrarà què vol dir construir república des del reconeixement dels drets i llibertats dels ciutadans", ha assegurat.

Amb aquest compromís pels drets socials, Maragall ha lamentat l'actuació del govern municipal: "Em sembla inacceptable que estiguem davant l'exhibició de simpatia i proximitat entre Colau i Collboni. Colau no pot mostrar solidaritat amb els drets de Catalunya i, al mateix temps, donar-se la mà amb Collboni, el representant del partit que lidera la repressió a Catalunya". També ha criticat l'intent del govern espanyol "sense cap diàleg concret ni cerca d'acord" de situar Miquel Iceta com a president del Senat. "No pot ser, i menys quan és el mateix partit que envia el fiscal i l'advocat de l'estat a perseguir-nos", ha dit.

Per la seva banda, Elisenda Alamany, que ocupa el segon lloc a la llista, ha lamentat que en aquests últims 4 anys no s'hagin resolt els problemes dels barris: "Mobilitat, manca d'equipaments i d'habitatge, seguretat... Per governar Barcelona calen respostes, equips de govern sòlids i transversals, no projectes unipersonals".

Alamany ha posat com a exemple el decret-llei que ha d'aprovar la Generalitat en matèria d'habitatge. "Una mesura que regularà els preus dels lloguers", ha dit, "això són solucions, i així és com governarà Maragall". I ha recordat que només hi ha dues opcions per a la ciutat: "Hem de triar entre el govern de les excuses de Colau i el govern de les solucions de Maragall, aquesta és la decisió del 26 de maig".

A l'acte també ha pres la paraula el número 5 de la candidatura, Jordi Coronas, que ha assenyalat el xoc climàtic, l'urbanisme o la mobilitat com alguns dels àmbits que cal transformar. "També hem de construir una ciutat amb un bon govern", ha afegit, "tenim una candidatura per guanyar, amb l'Ernest Maragall per guanyar la ciutat i fer-la un referent metropolità". 

Precisament l'urbanisme és un dels elements que ha destacat la número 9 de la llista, Maria Buhigas: "Cal fer servir la maquinària tècnica i política per posar-lo al servei de la gent i fer front a l'emergència habitacional i transformar el model que tenim". Com també, ha afirmat, cal afrontar el repte del canvi climàtic creant "una ciutat verda plena de vida per garantir una millor Barcelona per a les persones".