Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: "Posarem la lluita contra el xoc climàtic al centre de totes les polítiques"


El candidat d'Esquerra Republicana assegura que la seva candidatura passarà a l'acció per fer front al xoc climàtic, per això impulsarà un seguit de polítiques dins el marc d’un 'Green New Deal' per rehabilitar edificis, instal·lar plaques solar i càrregues de cotxes elèctrics en edificis de la ciutat, així com implantarà una taxa de toxicitat. 

El candidat d'Esquerra per l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha marcat la lluita per fer de Barcelona una ciutat més habitable i respirable una de les seves prioritats: "Hem de passar a l’acció, estem en una situació de xoc climàtic. Totes les perspectives han d'anar cap a polítiques i actuacions dins el marc d’un Green New Deal. Per això podem arribar a tenir una inversió pública i privada de 1.500 milions per impulsar la transició energètica a la ciutat de Barcelona i fer que cada euro públic generi un de privat per assolir una corresponsabilitat", ha afirmat.

En el seu programa, que segons Maragall podria anomenar-se 'Barcelona posa’t verda', l'alcaldable planteja també una taxa de tocicitat per gravar les emissions contaminants i reduir un 25% l'entrada diària de vehicles de la ciutat i la rehabilitació de 5.000 edificis entre altres mesures: "Instal·larem panells d’energia solar i dispositius de recàrrega de vehicles elèctrics als garatges per uns 120.000 vehícles. Hem de desenvolupar una aliança amb el territori per gestionar millor l’energia a gran escala en el marc de la sobirania energètica que ens convé com a país", ha afegit. 

L'expert en transició energètica i número 12 de la llista, Pep Salas, ha afirmat que la prioritat de la cadidatura és "l’eficiència i la reducció del consum, la producció d’energia verda i de proximitat i l'equitat perquè totes les innovacions tecnològiques no deixin ningú enrere".

"Tenim un equip preparat, expert en la matèria i que té el coneixement per fer realitat totes aquestes propostes. Hem de trencar un sostre de vidre i passar de l’anècdota a l’escala. Estem en una cursa contrarrellotge i això passa perquè l’energia que consumim es produeixi al territori", ha destacat Salas que també ha posat el focus en rehabilitar els tancaments dels edificis per reduir el soroll als habitatges i estalviar energia. "És importantíssima conseguir en els primers mesos de mandat un gran consens en tots els actors involucrats en la transformació energètica de la ciutat", ha conclòs el camdidat.

A la roda de premsa també ha intervingut la candidata d'Esquerra a les eleccions europees, Diana Riba, que ha defensat el paper de lideratge de la UE en el compliment de l’agenda 2030. "És urgent impulsar un procés de transició energètica amb un nou model productiu basat en les energies renovables, en l'energia circular i en reutilitzar, reparar i reciclar tot allò que comprem per optimitzar els recursos. Tenim només 12 anys per reduir dràsticament les emissions de gasos d’efecte hivernacle i és important que els països signants dels acords els compleixin."