Barcelona

Federació

Notícia

Alamany: “Farem de Barcelona un mur de contenció davant de l’extrema dreta LGTBIfòbica”

Presentació del compromís a favor dels drets LGTBI
Presentació del compromís a favor dels drets LGTBI

Esquerra Republicana presenta un compromís a favor dels drets de les persones LGTBI i contra la LGTBIfòbia
 

La candidata número 2 d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Barcelona, Elisenda Alamany, ha denunciat aquesta tarda, coincidint amb el dia mundial contra la LGTBIfòbia, que “els drets de les persones LGTBI es veuen amenaçats per l’auge de l’extrema dreta”. En aquest sentit, ha assenyalat que “els municipis, començant per Barcelona, han de ser el mur de contenció davant de l’extrema dreta LGTBIfòbica”.
 
Alamany ha recordat que “aquesta és una lluita diària, que s’ha lliurat sobretot als municipis i a través dels moviments socials, que sovint s’han avançat a les institucions”. La candidata republicana ha manifestat que “cal incorporar la perspectiva LGTBI al conjunt de les polítiques municipals”.
 
Com a mesures d’Esquerra Republicana de cara al proper mandat a Barcelona, Alamany ha destacat que “l’Ajuntament es presentarà com a acusació particular davant de tots els casos de LGTBIfòbia,  impulsarà mesures en l’àmbit del treball i per la prevenció de les actituds LGTBIfòbiques al món de l’esport i per donar visibilitat a aquesta lluita a través del nomenclàtor de la ciutat”.
 
Per la seva banda, el responsable de la coordinadora LGTBI d’Esquerra Republicana, Xavier Florensa, ha assegurat que “malgrat els avenços dels darrers anys per protegir els drets de les persones LGTBI, la LGTBIfòbia continua sent un problema i cal continuar treballant per eradicar-la de la nostra societat”.
 
Aquest acte ha servit per presentar el Compromís d’Esquerra Republicana a favor dels drets de les persones LGTBI i contra l’homofòbia, conformat per 12 propostes:
 
- Fer que els municipis siguin punta de llança a favor dels drets LGTBI.

- Crear regidories específiques encarregades de les polítiques LGTBI.

- Incorporar la perspectiva LGTBI a les polítiques locals.

- Impulsar accions de formació i sensibilització al personal municipal sobre casos de LGTBIfòbia.

- Commemorar les diades relacionades amb el col·lectiu LGTBI.

- Posar a disposició de la ciutadania els serveis per atendre el col·lectiu, com els SAI.

- Garantir que la política comunicativa dels ajuntaments sigui inclusiva amb la diversitat sexual i la identitat de gènere.

- Treballar amb la comunitat educativa per prevenir el bullying relacionat amb la LGTBIfòbia.

- Fer accions per prevenir la LGTBIfòbia en el món de l’esport.

- Prevevenir la LGTBIfòbia en l’àmbit de les persones grans.

- Garantir que la informació municipal (formularis i registres) s’adeqüin a la diversitat familiar i la identitat de gènere.