Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: “Esquerra Republicana no s’agenollarà davant dels confidents del 155”

Acte de campanya a Nou Barris
Acte de campanya a Nou Barris

El candidat republicà denuncia a Nou Barris que Colau no té cap problema en proclamar la voluntat de pactar amb el PSC, subjecte actiu de la repressió
 

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat aquesta tarda en un acte de campanya que ha tingut lloc a la Biblioteca de Torre Llobeta, davant de 200 persones, que “la senyora Colau repeteix cada cop més les mostres d’estima cap al senyor Collboni, i això, en aquests moments, és francament incomprensible”. “Sembla que s’hagin inscrit al registre de parelles polítiques”, ha ironitzat. Maragall ha reiterat que “la senyora Colau no té cap problema en proclamar la voluntat de pactar amb els protagonistes d’aquest desgavell: el PSC, aquest partit que ens reprimeix, que és subjecte actiu de la repressió”. En aquest sentit s’ha demanat: “creu realment, senyora Colau, que es pot compartir govern amb aquesta gent?”. “ERC no s’agenollarà davant els confidents del 155”, ha volgut deixar clar.  
 
El candidat republicà també ha reivindicat que “hem de posar l’educació i la cultura al centre de la nostra acció política”, per això s’ha compromès a “aconseguir que Nou Barris tingui el gran equipament cultural que li pertoca”.
 
Per la seva banda, el diputat al Congrés, Gabriel Rufián, ha denunciat que “nos enfrentamos al mismo fascismo que hace 80 años ya hizo lo que hizo y nos robó lo que nos robó. Ahora van vestidos de azul, de naranja y de verde, y el único obstáculo a esta gente se llama Catalunya, se llama República catalana”. “Nuestra autoderminación es su derrota”, ha declarat. El diputat independentista ha explicat que “si eres antifascista, si eres demócrata, si amas la libertad y si exiges justicia social, eres de los nuestros”. “Hay muchísimo socialismo catalanista en este país que aún vota a su partido con la nariz tapada, y nuestra responsabilidad es interpelarles, porque defenderemos sus ideas hasta el fin”, ha remarcat.
 
Prèviament, la candidata número dos a les eleccions municipals de Barcelona, Elisenda Alamany, ha assenyalat que “a Nou Barris, com a la resta de Barcelona, hem d’abordar amb fermesa el problema de l’habitatge, ja que és un tema prioritari i necessari”. “No es pot tolerar que segueixin els desnonaments sense aturar o que els preus del lloguer s’hagin incrementat un 40% arreu”, ha asseverat . Segons la candidata republicana, “abordar el problema de l’habitatge es pot fer de dues maneres: culpant als altres i dient que és culpa d’una altra administració, o arremangant-se, construint complicitats, exigint a la Generalitat que estigui a l’altura i aconseguint regular els lloguers”.

Al seu torn, Ana Surra, la primera senadora de la història de Nou Barris, ha demanat el vot per a la llista d’Esquerra Republicana, reivindicant que “tenemos un cabeza de lista magnífico, una número dos joven, trabajadora y guerrera, y tenemos a muchísima gente tras ellos dos, que forman un equipo ganador y comprometido. El equipo republicano de Barcelona al que miro y me digo: ¡ganaremos!”.
 
Ha presentat l’acte el candidat de Nou Barris, Quim Sangrà, qui ha recordat que “fa quatre anys aquest districte va ser un veritable conillet d’índies d’un projecte basat en promeses molt llamineres”. “Però Nou Barris no s’ha fet amb promeses, sinó amb la lluita constant de veïnes i veïns”, ha afegit. “L’alcaldessa Colau passarà, però els reptes i els problemes es quedaran, per això cal construir una nova Barcelona republicana on Nou Barris encari els reptes que li pertoquen”, ha conclòs.