Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: "El primer pas cap a la llibertat del Raül i l’Oriol i totes les persones preses polítiques és guanyar, a Barcelona, a Sant Vicenç i a Europa"


El candidat d'Esquerra Republicana s'ha mostrat fart de veure l'Oriol Junqueras i en Raül Romeva a Soto del Real, una imatge que creu que és "la il·lustració de la vergonya i de la repressió a la que ens volen sotmetre" i es compromet amb ells a guanyar les eleccions del 26M des de la diversitat i per la llibertat.


L'alcaldable de Barcelona, Ernest Maragall, ha participat aquest matí en un acte de campanya a Sant Vicenç dels Horts, on ha pogut conversar en directe amb el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, i el seu predecesor a la Conselleria d'Exteriors, Raül Romeva, empresonats des de novembre del 2017.


"Deixeu-me dir que estic tip de veure’ls a Soto del Real. És la il·lustració de la vergonya i de la repressió a la que ens volen sotmetre. El primer pas cap a la llibertat del Raül i l’Oriol i totes les persones preses polítiques és guanyar, a Barcelona, a Sant Vicenç i a Europa", ha afirmat l'alcaldable que també espera veure l’Oriol prenent possessió i parlant al Congrés i el Raül al Parlament Europeu amb normalitat, així com fent vida en llibertat: "El que més vull és passejar amb l'Oriol, amb el Lluc i la Joana i també la Maite per Sant Vicenç dels Horts", ha afirmat. 

Maragall ha assegurat que a partir del 26M, Raül Romeva tindrà una durá competència per continuar sent "el millor eurodiputat català de la història", amb l’entrada de la Diana Riba al Parlament Europeu i s'ha compromés amb ell, la Maite Aymerich i l'Oriol Junqueras, a guanyar les eleccions del 26M a Europa, a Sant Vicenç i a Barcelona: "Heu guanyat a Sant Vicenç des de la diversitat i prenem nota també per guanyar a Barcelona".

Des de la presó de Soto del Real, Oriol Junqueras s'ha alegrat de poder veure i parlar amb els seus veïns i veïnes després d’un any i mig: "La nostra màxima il·lusió és el dia que tornarem a trobar-nos i puguem passejar per Sant Vicenç amb la Maite com a alcaldessa, i amb l’Ernest d’alcalde de Barcelona. Espero que estigueu bé i contents. Si nosaltres ho aconseguim en aquestes circumstàncies, vosaltres teniu l’obligació d’estar-ho. Heu estat, sou i sereu la punta de llança dels valors republicans que volem representar. Per això us demano que us deixeu la pell", ha afirmat el president d'Esquerra en la connexió que també ha demanat guanyar a  Sant Vicenç, Europa i  Barcelona. 

"Tot el que fem, ho fem pensant en els nostres fills, prioritzant les escoles, la feina, les famílies. Aquestes prioritats són la mateixa recepta que volem aplicar al conjunt del país i al conjunt d’Europa. Sentiu-vos-en orgullosos", ha assegurat Junqueras que s'ha mostrat plenament confiat que Ernest Maragall guanyarà les eleccions: "El dia que sortim de la presó, abans d’arribar a Sant Vicenç passaré per Barcelona i podem arribar junts a Sant Vicenç amb l’Ernest i l’haureu d’ensenyar tot el que heu anat fent. Poseu-hi tots els valors positius que ajuden a tirar endavant la nostra vida i el somni de construir un món millor"

Per la seva banda, Raül Romeva, ha començat la seva intervenció amb unes paraules d'elogi cap a l'Oriol Junqueras: "Sabeu millor que jo que l’Oriol és el millor ambaixador que pot tenir Sant Vicenç arreu del món, també a la presó. Cal posar en valor la marca Sant Vicenç dels Horts, com a referent per a d’altres municipis, que és el model de país que volem construir també amb lògica republicana". Romeva també ha volgut deixar clar que continuen amb la mateixa fermesa i determinació de sempre: "Ara hem de fer que aquesta fermesa i determinació es consolidi als municipis. Un projecte que s’ha d’inspirar el que heu fet a Sant Vicenç dels Horts. Seguim convençuts i decidits a continuar caminant per aquest camí republicà que ens ha portat més lluny que mai".

A l'acte, Maragall també ha destacat que el seu projecte per Barcelona tracta de sumar persones d’altres tradicions i procedències com Elisenda Alamany: "Jo per exemple continuo sent socialista i el que dubto és que ho siguin el que se’n fan dir. Nosaltres som progressistes i republicans, però el que farem serà governar pel conjunt de la ciutadania. Això és el que caracteritzava el govern de l’Oriol i també el de l'actual alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Maite Aymerich. Tenim feina per fer junts i per fer-la seriosament. Tenim al cap un bon disseny, una bona estratègia definida per coordinar-nos a l'AMB. Això vol dir que els tres milions i mig de veïns i veïnes hem de dotar-nos d’eines necessàries per governar junts la mobilitat, l'habitatge.." ha conclòs l'alcaldable.