Barcelona

Federació

Notícia

Ernest Maragall: "L'Ajuntament ha d’aprendre de l’esperit de l’1 d’ocubre. La propera vegada que calgui demostrar-ho, ha de ser-hi al 100%"


El candidat a l'alcadia de Barcelona, Ernest Maragall, torna de conversar amb Oriol Junqueras i Raül Romeva a Sant Vicenç dels Horts convençut que "guanyar el 26M no és condició suficient per a l'alliberament dels presos polítics, però sí necessària"

Després de l'acte d'aquest matí a Sant Vicenç els Horts, Ernest Maragall, ha pogut parlar en directe amb els presos polítics Oriol Junqueras i Raül Romeva, l'alcaldable per Barcelona ha lamentat haver-se comunicat amb ells a través d'una pantalla: "Com s’explica aquesta barrera que existeix i que ens imposen? Amb aquestes escenes ens pensem que formen part d’una normalitat. Diguem-nos a nosaltres mateixos que no ens hi acostumarem mai, que no ens resignarem i que no pararem mai de reclamar la llibertat de tots els presos polítics i el retorn dels exiliats"

Maragall té clar que tornar a guanyar el 26 de maig no és garantia que els posin en llibertat l’endemà però si condició necessària, per això ha demanat continuar batallant i mobilitzant-se per aconseguir-ho: "L'1 d’octubre no és patrimoni de la ciutat, és patrimoni de la ciutadania. L'Ajuntament ha d’aprendre de l’esperit de l’1 d’ocubre, incorporar-lo i fer-lo seu. La propera vegada que calgui demostrar-ho l’Ajuntament ha de ser-hi al 100% i a totes. Per això posarem en marxa la carta republicana de drets i deures, per aconseguir la ciutat amb la que estem somiant", ha assegurat l'alcaldable.  

El candidat d'Esquerra també ha demanat passar dels atacs personals i les desqualificacions: "Prou de parlar de quants anys tinc o de amb qui pactarem. Això què té a veure amb Barcelona? Hem de parlar de transport públic, de neteja, de seguretat, de parcs infantils, d’habitatge, d’aire net, de comerç de proximitat i de posar l’educació i la cultura al centre de la nostra acció de govern. Hem de construir conjuntament aquesta ciutat durant quatre anys" 

"A tots els independentistes: si voleu un alcalde independentista i republicà l’única opció és Ernest Maragall. A tots els progressistes de la ciutat: si voleu un alcalde que actui i transformi, l’única opció que està en condicions de posar això sobre la taula és el projecte d’esquerra republicana i l'Ernest Maragall", ha reivindicat l'alcaldable que també ha recordat que hi ha molts ciutadants decebuts als qui no ha agradat com ha funcionat la ciutat els darrers anys que han de votar per l’única alternativa amb opcions de canviar el govern actual. 

A l'acte, celebrat al barri de Les Corts, també hi han intervingut la número 7 de la llista i regidora, Gemma Sendra, el número 10 de la llista per Barcelona i Conseller del Districte, Jordi Castellana, la candidata d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona, Diana Riba, la portaveu i diputada al Parlament de Catalunya, Marta Vilalta, i el diputat del Congrés de diputats, Gerard Gómez del Moral.