Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: "No hi ha rendició ni marxa enrere, Esquerra no mercadeja amb els drets"


El candidat republicà a l'alcaldia de Barcelona reclamat un nou govern que defensi els drets i les llibertats de la ciutadania davant la repressió

Amb la recent recollida de les actes al Congrés i al Senat per part d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, l'alcaldable d'Esquerra Republicana per Barcelona, Ernest Maragall, ha fet un clam per reivindicar a les urnes el 26 de maig la defensa dels drets: "Que ho escoltin bé els partits de l'estat espanyol. No hi ha resignació, rendició ni marxa enrere, Esquerra no mercadeja amb els drets, no accepta el llenguatge fals dels càrrecs a les institucions, volem dignitat i reconeixement". Maragall ha reclamat la necessitat del govern de "fer seu l'1 d'octubre" i d'un ajuntament que "demostri acció política i el sentit profund del que vol dir fer República catalana, que és el valor afegit que Barcelona pot donar al país".

En un acte a Gràcia, el cap de llista ha assegurat que el barri és "sinònim de llibertat i personalisme" i ha afirmat que és la ciutadania qui pot "posar l'educació i la cultura al bell mig de la societat". "Bon govern és defensar els drets, la llibertat i la democràcia, és educació i cultura, i lluitar contra les desigualtats. Tenim l'ambició i l'equip per fer-ho bé", ha apuntat. Un nou projecte que s'ha de contraposar al govern municipal dels 4 anys, amb Ada Colau al capdavant. "Després de proposar-li fa unes setmanes un debat, ara en demana un amb mi a través d'un tuit", ha dit, "ara ho vol perquè sap que nosaltres anem per davant, sap que anem guanyant i que volem guanyar".

Per la seva banda, la número 2 de la llista i líder de Nova, Elisenda Alamany, ha recordat com fa 4 anys va entrar a l'Ajuntament un govern amb promeses que "no ha pogut complir". Un dels sectors més afectats és l'habitatge, on el preu dels lloguers, ha dit, "ha crescut un 40% en 5 anys". "Què podem fer", s'ha preguntat, "podem fer com l'actual govern, culpant els altres i sense obtenir res, o arromangar-se, seure i construir solucions amb Maragall com el decret-llei que s'aprovarà demà que permet al govern de Barcelona regular el preu de l'habitatge"

Alamany ha refermat el seu posicionament i ha recordat que fins i tot Colau ha dit que "aquestes eleccions van de Maragall i ella". "Fem possible que Barcelona tingui un alcalde independentista que reimpulsi la ciutat i faci avançar Catalunya", ha conclòs. 

Els joves també han de formar part de l'acció de govern que vol impulsar la candidatura d'Esquerra Republicana, per això el candidat del Jovent Republicà, Max Zañartu, ha reivindicat el paper d'aquest col·lectiu: "Volem parlar de les condicions de treball i habitatge dels joves, i també d'un model econòmic de valor afegit i d'un turisme que generi progrés econòmic".

En aquest sentit, Zañartu ha volgut aprofitar la seva intervenció per recordar algunes de les principals propostes de la candidatura per a transformar Barcelona. "Apujar l'impost turístic per invertir-ho en els barris, defensar els treballadors que demanen millores laborals, perseguir les pràctiques fraudulentes, no abaixar la guàrdia amb els pisos turístics il·legals i evitar que el preu del lloguer continuï pujant", ha explicat.

La consellera de districte i portaveu d'Esquerra Republicana a Gràcia, Alba Metge, ha obert l'acte amb el motiu pel qual votar Maragall: "Gestió política digna". "Els que governem hem d'actuar en benefici de tothom i preservant els drets", ha detallat, "fer política digna és no enganyar, no mentir ningú, però especialment a les veïnes i veïns i als comerciants".

La Barcelona de la democràcia i la llibertat
Sense deixar de situar Barcelona al centre del discurs, el president del Parlament, Roger Torrent, ha situat la ciutat com un dels punts de progrés: "Barcelona ha estat seu de lluita de drets i llibertats, hi han pres forma les lluites socials i els avenços, des de la renovació pedagògica fins a la immersió lingüística. Barcelona ha canviat la vida de les veïnes i veïns i del món"

En una apel·lació directa al públic gracienc, Torrent ha recordat com han "resistit, aguantat i demostrat capacitat per construir un futur millor per a les nostres filles i fills", i ha recordat que l'única manera de tenir un govern municipal de progrés és Esquerra Republicana: "Fem que per primera vegada una candidatura independentista i republicana guanyi les eleccions, i per fer-ho només hi ha una opció: Ernest Maragall""Fem que quan l'Oriol i en Raül tornin a casa i passin per Barcelona siguin rebuts per un alcalde independentista republicà", ha afegit.

Des del posicionament d'una Barcelona que pot influir a Europa, el candidat d'Esquerra Republicana a les eleccions europees Jordi Solé ha refermat la seva ambició de "treballar per una Europa molt diferent de la que ens ha deixat la majoria conservadora i connectar-la amb els seus valors fundacionals". "On era Europa quan als professors de l'institut de Sant Andreu de la Barca els posaven tota la pressió per haver permès un debat sobre l'1 d'octubre", ha exemplificat, "per això som aquí, per l'Europa de la gent, dels pobles, dels drets i les llibertats".