Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: “Barcelona no jugarà a l’equidistància, ni acceptarà ser moneda de canvi entre Podemos i el PSOE”

Acte de campanya a La Model
Acte de campanya a La Model

En un acte a La Model, Maragall adverteix Colau que el dret a l’autodeterminació i el compromís amb la llibertat dels presos polítics són irrenunciables
 

El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat aquesta tarda, en un acte de campanya que ha tingut lloc a l’edifici de La Model davant de més d’un centenar de persones, que “el debat que tenim aquests dies ha de tenir un posicionament clar pel que fa a la llibertat dels presos polítics i el referèndum d’autodeterminació”. En aquest sentit, ha emplaçat les forces polítiques a signar un compromís sobre aquests temes i ha interpel·lat directament Ada Colau: “Vostè es pensa comprometre amb aquests objectius? O pensa seguir instal·lada en l’ambigüitat controlada? Pensa condicionar qualsevol acord polític amb el socialisme al dret a l’autodeterminació de Catalunya, aquest dret que diu que defensa? Pensa posar fi al viatge entre En Comú-Podem i el PSC o vol seguir jugant?”.
 
Maragall ha volgut deixar clar que “Barcelona no jugarà a l’equidistància, Barcelona no acceptarà ser moneda de canvi entre Podemos i el PSOE. Barcelona no deixarà de ser subjecte, no serà objecte com pretenen vostès. No serà peça de canvi. No jugui amb Barcelona, senyora Colau”.
 
Prèviament, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir El Homrani, ha destacat que “Barcelona ha de ser republicana, perquè una ciutat és una comunitat diversa que no deixa ningú fora, una comunitat que té la capacitat de donar-se suport mútuament per no deixar ningú fora”. Segons el conseller, “ser conscients que la comunitat diversa crea els seus vincles”. “Per això és clau que l’Ernest Maragall guanyi les eleccions aquest diumenge”, ha dit.
 
El número 3 de la candidatura republicana, Miquel Puig, per la seva banda, ha denunciat que “tot i que al govern municipal actual li faci por l’èxit, Barcelona ha de continuar sent una ciutat exitosa, una ciutat moderna, orgull dels catalans”. Puig, però, ha alertat del doble perill que afronten les ciutats d’èxit: “tendeixen a deixar fora part de la ciutadania i els lloguers pugen”. El candidat republicà ha assenyalat que “els salaris són massa baixos i els lloguers són massa alts”. I en aquest context, ha afegit que “ens cal una força d’esquerres que entengui que cal socialitzar l’èxit, i aquesta força és Esquerra Republicana”.
 
Per la seva banda, la portaveu d’Esquerra Republicana, Marta Vilalta, s’ha referit al judici per l’1 d’octubre com “el judici de la vergonya, on no només es jutja les persones, sinó que es jutja tot el moviment independentista i la democràcia”. Vilalta ha subratllat que “davant els que ens volen jutjar, la resposta ha de ser més democràcia”. “Si el 28 d’abril ja ho vam fer possible, el 26 de maig ho hem de tornar a fer, que torni a guanyar Esquerra Republicana i tornem a pintar tot el mapa de color groc”, ha reblat.
 
Al seu torn, la candidata número 6 de la llista, Eva Baró, ha posat en valor que “el conseller Carles Mundó va resoldre el trasllat de la Model, atenent a una llarga reivindicació”. “Ara disposem d’un espai que servirà per compensar una part dels greuges històrics que tenim a l’Eixample”, ha reivindicat. Baró també s’ha referit al decret de regulació del preu dels lloguers de l’habitatge, aprovat pel Govern de la Generalitat, com a exemple de bon govern: “Ahir vam aprovar aquest decret, sota l’empara del Codi Civil Català. Davant de la inacció de Madrid, ho farem des d’aquí. I davant dels escarafalls i les crítiques que a dia d’avui ja s’estan fent, els diré que sí se puede, nosaltres sí que hem pogut”, ha insistit.
 
També ha participat a l’acte la diputada al Parlament Jenn Díaz. Durant el seu discurs, ha explicat que “a molts ens van fer creure que hi havia dos eixos, nacional i social, però el 28 abril vam demostrar que els dos eixos no tenen sentit per separat, vam trencar amb les dues Catalunyes i els dos eixos”. Díaz ha remarcat que “diumenge volem guanyar unes eleccions, però sobretot guanyarem un país, amb tothom i per a tothom”.
 
Ha obert l’acte el candidat de l’Eixample, Ricard Martínez, qui ha recordat que “ens trobem en un indret de memòria ple de records foscos del franquisme, un indret apropiat per tenir un record per les persones preses polítiques i exiliades”. “Va per ells, ningú no s’imaginava fa uns anys que estaríem fent un acte aquí, ningú s’imaginava que avui els líders de la República estarien empresonats”, ha conclòs.