Barcelona

Sant Martí

Notícia

Maragall: "Governarem republicanament per al 100% dels ciutadans"


El candidat republicà defensa el seu projecte com l'única opció per construir una Barcelona diversa, progressista i independentista

El cap de llista d'Esquerra Republicana per a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha mostrat el seu compromís de governar per a una Barcelona diversa i plural. "Governarem republicanament per al 100% dels ciutadans", ha defensat en l'acte central de campanya al Mercat de Sant Antoni davant de més de 400 persones. L'alcaldable ha situat l'habitatge, les desigualtats, el canvi climàtic, les polítiques feministes o el clam dels veïns i veïns per participar de la política com algunes de les seves prioritats i ha refermat que "l'única opció independentista i progressista és Esquerra Republicana".

En la seva intervenció, Maragall ha demanat que el 26 de maig la ciutadania demostri la necessitat d'un canvi al govern municipal: "No podem fer que el PSC del 155 i els comuns d'Ada Colau governin la ciutat. Els mateixos que s'han posat d'acord per repartir-se la Mesa del Congrés i que volien posar Iceta al Senat". "No em puc imaginar que es posin d'acord per governar Barcelona. Vinc a governar republicanament i per a tots els ciutadans", ha reiterat.

Prèviament, la número dos de la llista municipal, Elisenda Alamany, ha recordat que el pròxim diumenge és "l'oportunitat de decidir el rumb i el futur d'aquesta ciutat que no es conforma amb bones intencions i demana solucions". Ha volgut marcar distàncies amb la resta de candidats a l'alcaldia, dels quals ha criticat que encara no han parlat de Catalunya: "Els altres partits volen una Barcelona aïllada del país? Nosaltres volem parlar d'una Barcelona connectada amb el país perquè parlar de Barcelona és parlar de Catalunya. Que ho diguin als que vam dormir als col·legis i vam sortir al carrer per poder votar l'1 d'octubre!".


Sense deixar enrere el missatge, Alamany ha reiterat que el 26 de maig cal iniciar el canvi: "Hem d'enviar un missatge al món a favor de la democràcia, la llibertat, contra la repressió, l'ambigüitat i sense equidistància. S'ha de ser valent en un moment excepcional en què Barcelona ha de ser la capital que necessita el país. No renunciarem a la nostra sobirania"

Una Barcelona de tots

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha aprofitat la seva intervenció per destacar la figura de l'Ernest Maragall, de qui ha dit que és la persona que "pensa en Barcelona, la coneix i l'estima, mai ha renunciat a Barcelona i la reivindica com a la capital del país". Un discurs que ha mantingut el candidat a les eleccions municipals del Jovent Republicà, Max Zañartu, que ha reiterat el compromís de la llista amb la joventut: "Els joves no volem ser un simple objecte polític, volem intervenir en les decisions. Volem tenir una regidoria de Joventut". 

Al seu torn, la també candidata municipal Eva Baró, situat les polítiques feministes com un altre dels eixos prioritaris del projecte d'Esquerra Republicana: "Les dones no som un col·lectiu, representem el 52% de la població. Respirem, treballem i vivim la ciutat. Som dones en una Barcelona que necessita redreçar les conseqüències d'un govern municipal sense rumb". "Com a Barcelonines, no ens va el personalisme d'Ada Colau. És important la implicació activa de totes les barcelonines per esdevenir una ciutat ben governada, liderant les lluites socials que tenim per davant", ha conclòs.

Sense oblidar aquesta diversitat que caracteritza la societat, mitjançant una carta, Carme Forcadell ha mostrat l'ambició de convertir una "ciutat complexa en una ciutat sense complexos". Una Barcelona que "només Esquerra Republicana i l'Ernest Maragall estan en disposició de fer", ha afirmat, "demostrem a l'Estat que guanyarà la República, el feminisme, la justícia i la independència". A la seva defensa s'hi ha sumat Dolors Bassa, també amb paraules escrites: "És en les decisions que prenem diàriament que aconseguim municipis de valors republicans. La suma de tots serà la República catalana social, feminista i ecologista que tant reclamem".

Barcelona, capital de la democràcia i les llibertats
A través d'un vídeo des de Soto del Real, Oriol Junqueras ha demanat posar totes les forces per "guanyar, guanyar i guanyar". "És necessari per al nostre país i per a Europa. Tenim l'oportunitat d'ensenyar a les institucions europees que a un dels seus estats membres hi ha presos polítics", ha apuntat. També ha intervingut Raül Romeva, que ha recordat l'esforç de "l'Ernest Maragall i tota la gent que treballa dia a dia a peu de carrer per fer que aquestes eleccions siguin una victòria". "Només pot passar si l'Ernest és el proper alcalde de Barcelona. Hem de fer República des dels carrers, tenint en compte a tothom", ha dit. Ambdós han mostrat la seva fermesa a recollir els pròxims dies la seva acta com a diputat al Congrés i senador, respectivament, per defensar els drets i llibertat de la ciutadania.

En la mateixa línia, el número 2 de la llista republicana per a les eleccions europees, Jordi Solé, ha deixat clar que és Esquerra Republicana qui està combatent "a favor de la democràcia, drets i llibertats" i qui "treballa per una Europa millor". "Europa hauria de ser una mica més catalana. Aquí som oberts, acollidors, plantem cara a l'extrema dreta i estimem la diversitat. Tot això són valors europeus, catalans i barcelonins", ha asseverat. Uns valors que inclouen la defensa de grans problemes, ha continuat la cap de llista, Diana Riba: "Canvi climàtic, atur, desigualtats... S'han d'afrontar a escola europea o no s'afrontaran. Tenim el dret i deure de fer una Europa i una societat més feminista. Aquest és el repte d'Esquerra Republicana, on les dones som la meitat de les llistes municipals. Quan moltes dones entrem en política, el que canvia és la política".


Per la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha apuntat que és Barcelona qui "s'ha mogut, ha transformat el país". "Barcelona sintetitzar tot allò que farem pels nostres fills i filles i els millors valors que ens projecten al món". Des de Ginebra, Marta Rovira ha pres el relleu i ha mantingut aquesta defensa del paper de la Barcelona republicana: "La victòria del 26 de maig ha de ser una manera de combatre la repressió que ens vol callar. Aquí estem dempeus, explicant al món que volem que els projectes que representem siguin guanyadors". La secretària general d'Esquerra Republicana també ha volgut destacar que "el republicanisme es fa des dels municipis, recollint els reptes amb talent, joventut, diversitat i experiència". "Aquestes urnes parlen també de drets i llibertats, i les hem de tenyir de groc, de llibertat i de democràcia", ha destacat.

El vicepresident del govern, Pere Aragonès, ha mantingut el discurs i ha defensat que només Esquerra Republicana i Ernest Maragall poden representar la Barcelona republicana: "Som el vot útil, la garantia. Si voleu un govern republicà, voteu Maragall". "Ara és l'hora de la determinació, no hi ha lloc per a les bones intencions, Barcelona ha de liderar aquest país, el de les lluites i les llibertats, el de l'1 i el 3 d'octubre. El 26 de maig Barcelona es tenyirà de groc", ha afirmat.

Ha obert l'acte el conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, qui ha recordat al govern municipal que Esquerra Republicana es va oferir a "assumir les responsabilitats de l'1 d'octubre per obrir tots els col·legis de Barcelona, i no ho van voler". "Barcelona i Catalunya van juntes. Si guanya Ernest Maragall, guanya Oriol Junqueras", ha explicat per reivindicar que, de nou, la capital catalana es tenyeixi de groc el 26 de maig, "quan tenim un candidat presidencial a Europa que és un pres polític, hem de demostrar que els drets i el diàleg guanya".