Barcelona

Sant Martí

Notícia

Acte central d’ERC Barcelona


Realment costa fer un resum d’un acte tan emotiu i ple de contingut. Enteneu-lo com una visió de qui hi ha assistit sense ser una translació literal de les intervencions de les oradores.

Una multitud s’ha reunit aquest migdia de diumenge a la Ronda de Sant Antoni, a tocar del mercat per seguir els parlaments dels i les representants d’ERC i d’alguna veu amiga. La gent d’ERC Sant Martí també hi érem. Puntualment, sota un sol primaveral l’Alfred Bosc ha introduït la intervenció de l’Oriol Junqueras i en Raül Romeva des de la presó d’Extremera. Amb molta emoció, convicció i fermesa han apel·lat a la necessitat de tornar a posar els repressors contra les cordes de la democràcia, dels drets civils i polítics i de la llibertat. I la millor manera de fer-ho és guanyant a les urnes.

Seguidament ha estat el torn de l’Ester Capella, en Max Zañartu i l’Eva Baró que ens han recordat com n’és d’important veure el groc que defensa els drets humans als municipis del país, que la capital de Catalunya tingui polítiques explícites juvenils i que no es pot fer Barcelona sense les dones, que no són ni una quota ni un col·lectiu, són el 52% de la ciutat.

També han intervingut José Bove que ha mostrat el seu compromís i solidaritat amb la lluita de Catalunya contra la repressió i per les llibertats. Guillem Agulló, Jordi Solé i Diana Riba que acompanyen Junqueras a les llistes al parlament europeu han assenyalat la importància i transcendència que té la presència dels nostres candidats per denunciar la conculcació de drets i la necessitat de tenir a Europa una veu clara i contundent contra l’actitud antidemocràtica de l’estat espanyol.

Elisenda Alemany a cridat a deixar-se d’ambigüitats en un moment excepcional de país i davant del retrocés democràtic que significa l’amenaça de la ultradreta. També ha apel·lat aquells que s’amaguen darrera l’equidistància per no assumir responsabilitats (ni ara ni l’1O) a no fer el joc als enemics de la democràcia.

Ernest Maragall ha exhortat a l’esforç de totes i tots en la recta final de campanya per guanyar Barcelona per als Barcelonins i Barcelonines, cal fer un darrer esforç. Han tancat l’acte Marta Rovira, des de Ginebra, en Roger Torrent i en Pere Aragonés que han subratllat la necessitat que la capital del país, una ciutat sempre lluitadora, demostri un cop més que la nostra determinació és inalterable i només amb política i diàleg es pot construir democràticament. Ni amenaces, ni insults, ni repressió ens aturaran.

Els discursos han conclòs amb una altra crida a omplir les urnes de groc i de república. Tenim una setmana encara de feina. Diumenge guanyarem.