Barcelona

Sant Martí

Notícia

Alamany: "Volem impulsar una carta republicana de drets i deures. Barcelona ha de ser capital de la democràcia i la justícia social"


La número 2 de la candidatura d'Esquerra Republicana per a les eleccions municipals situa la capital catalana com a protagonista en la creació d'una xarxa de ciutats en defensa dels drets socials

En un acte a la plaça de Harry Walker, en honor a les treballadores que van estar 62 dies en vaga, la número 2 de la candidatura d'Esquerra Republicana a les eleccions municipals, Elisenda Alamany, ha reiterat el compromís de Barcelona d'"impulsar una carta republicana de drets i deures". "Barcelona ha de ser capital de la democràcia i la justícia social", ha assegurat. 

Alamany ha destacat el rol de la ciutat com a protagonista en la defensa dels drets civils i la justícia social i ha explicat que es tracta d'una proposta conjunta: "La carta hauria de tenir el compromís de totes les ciutats europees per fer un cordó sanitari contra les forces xenòfobes. Volem que Barcelona sigui la punta de llança de la iniciativa, no volem tenir només una visió metropolitana de país". 

Per la seva banda, la número 2 a la llista de les eleccions europees, Diana Riba, ha mostrat compromís d'Esquerra Republicana d'assumir la nova legislatura al Parlament europeu amb l'objectiu de defensar els drets socials a través d'una normativa vinculant: "Volem que els països europeus tinguin l'obligació de fixar un salari mínim propi per llei i que estigui per sobre del llindar de la pobresa. També hem de seguir adoptant mesures contra la violència masclista si volem una Europa més justa i forta". 

L'acte també ha comptat amb la presència de l'alcaldable d'Esquerra Republicana per Sabadell, Juli Fernández, qui ha mantingut el mateix discurs que Alamany i ha afirmat que les polítiques socials han de ser "el pilar de les polítiques republicanes des del municipalisme". "Ens cal que el màxim d'institucions siguin republicanes per fer front a aquestes situacions excepcionals. Només des de la innovació i la fortalesa podrem construir aquest pilar social", ha conclòs.