Barcelona

Sant Martí

Notícia

Ernest Maragall:"Crearem un Consell de Cent Metropolità perquè la ciutadania participi de la seva governació"


L'alcaldable d'Esquerra Republicana assegura que segueix el camí que Oriol Junqueras va marcar des de St. Vicenç dels Horts i presenta un projecte per construir una nova realitat metropolitana amb un grup d’alcaldes i alcaldesses de l'AMB, experts i representants socials que permeti fer polítiques conjuntes en habitatge, seguretat o turisme.

El candidat a l'alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, acompanyat d'altres candidats d'Esquerra Republicana a l'Àrea Metropolitana, ha presentat la seva proposta per crear un Consell de Cent Metropolità que impliqui preparar un nou marc normatiu, definir competències i negociar amb el govern de la Generalitat els canvis necessaris per el seu reconeixement: "Hem de fer de l'AMB la institució dels 36 municipis. El Consell de Cent Metropolità és la concreció d’aquesta voluntat democràtica perquè la ciutadania participi directament de la seva governació".

Maragall ha assegurat que cal prendre decisions amb visió metropolitana i seure tots per parlar de les problemàtiques de ciutat per trobar solucions conjuntes: "Si decidim més, hi ha d’haver més democràcia. No hi pot haver presa de decisions sense democràcia. Avui estem carregats d’ambició i també de convicció. Prou de confrontació entre l’AMB i la resta del país. Aquí hi ha 36 Ajuntaments capaços de partir-se la cara pel país, doncs haurem de construir  junts, ni improvisadament, ni precipitadament. Esquerra Republicana representa l'autèntica transformació de la governació metropolitana perquè és la gran força del progressisme catalanista", ha assegurat.  

La número dos de la llista, Elisenda Alamany, ha posat en valor la capacitat del projecte per escoltar i negociar amb la reta de ciutats: "Hi ha reptes que tenen totes les ciutats de Catalunya, reptes complexos com l’habitatge o la mobilitat que no tenen solucions simples. Aquells que diuen que tenen receptes màgiques menteixen, però sí que hi ha una actitud per afrontar-los". Alamany també ha destacat que "cal un projecte de ciutat i un govern fort que pensi en l’Àrea Metropolitana i que no estigui tancat en si mateix per exerceixi el seu rol de lideratge".

Sobre el debat d'ahir a la nit a Betevé, Ernest Maragall ha deixat clar que el seu projecte té expectatives de guanyar però que fins el 26 de maig ho hauran de seguir lluitant: "Ahir vam poder parlar dels temes reals de la ciutat i també de l’Àrea Metropolitana, en faig una valoració positiva. Cada vegada queda més clar que avui es tracta de triar entre el model esgotat de Colau i el Model Maragall"