Barcelona

Sant Martí

Notícia

Ernest Maragall: “La Sra. Colau ha abdicat de fer de Barcelona la capital de Catalunya. Cada vegada és més explítica la seva proximitat amb el PSC del 155”


El candidat d'Esquerra es lamenta i titlla de "vergonyós' el poc compromís de Podemos i Barcelona en Comú davant la possible suspensió dels diputats presos per part de la mesa del Congrés 

Aquest matí en roda de premsa, Ernest Maragall ha afirmat amb rotunditat que "l'abdicació es diu Colau" doncs encara no ha sentit a l'actual alcaldessa dir res sobre la possible suspensió i negació de drets al Congrés a Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull, Jordi Sánchez o Raül Romeva: "El compromís de capitalitat es diu Esquerra Republicana de Catalunya. A  Barcelona, l’única opció avui és l'ambiguitat de Colau o el compromís republicà per la dignitat dels nostres presos polítics i exiliats", ha declarat en resposta als periodistes l'alcaldable republicà.

A la roda de premsa, el candidat d'Esquerra a l'Ajuntament de Barcelona ha presentat el seu programa d'Educació i Cultura davant del Centre Cultural Teresa Pàmies i acompanyat de la candidata a les eleccions europees, Diana Riba, la regidora Gemma Sendra, i el membre de la plataforma Ernest + BCN i el director d'Escola 21, Eduard Vallory. "Hi ha d’haver una regidoria d'Educació i Cultura que assumeixi responsabilitats i sigui eficient. El govern de la senyora Colau ha reduït de 83 a 73 euros per persona la despesa en educació i cultura", ha afirmat Maragall, que també ha demanat treure la cultura del reducte de les grans institucions i conquerir la ciutat a través de la posada en marxa d'una sèrie de programes de la seva candidatura. 

"Hem de convertir els districtes en líders d’agitació cultural de la ciutat, en connexió amb les bibilioteques, Centres Cívics, escoles, auditoris… i això vol dir més recursos, vol dir descentralitzar i vol dir aconseguir aquesta presència i influència real de l’educació i la cultura a tota la ciutat", ha assegurat el candidat d'Esquerra convençut que cal dignificar el sector dels professionals de la cultura i de que "el combat contra la xenofòbia, contra el racisme, contra l’extrema dreta, contra el rebuig a la diversitat es guanya amb més educació i cultura fins les últimes conseqüències". 

Per la seva banda, l'actual regidora i número 7 de la llista, Gemma Sendra, ha apuntat les principals línies d'actuació de la candidatura que passen per reequilibrar la ciutat en equipaments i aproximar la cultura a tots els barris de la ciutat, donar suport a la cultura de base amb plans d'entorn que pivoten al voltant de l'escola, la creació d'una residència d’artistes a nivell europeu i un estatut de l'artista, l'impuls del pla Barcelona Actúa i l'increment de la taxa turística per destinar-lo en un 50% a projectes de patrimoni i democratització de la cultura. "La cultura és un dret i ha d’arribar en igualtat de condicions a tothom. Ara no és així, perquè tenim un 60% de la població que no va mai al teatre, per exemple. Hem de ser molt més valents. Ara és el moment que l'Ajuntament faci un salt endavant per crear una aliança entre educació i cultura", ha defensat Sendra. 

Al seu torn, el director d'Escola 21 i membre de la plataforma de suport a la candidatura, Ernest + BCN, ha insistit en que "tenim el repte de que cap infant pugui estar en un entorn on no tingui una educació empoderadora", per això ha plantejat sis actuacions: actualitzar el conjunt del sistema educatiu i impulsar cada any una mostra de 30 centres educatius que participin en un procés de canvi intensiu, posar èmfasi particular en l’educació prèvia als 3 anys amb 30 noves escoles bressol, lluitar contra l’abandonament escolar a través de mil beques-salari anuals, l'impuls de més formació professional i de major qualitat i la creació de grans pols de coneixement. 

Ha obert la roda de premsa la candidata d'Esquerra a les eleccions europees, Diana Riba, que s'ha mostrat partidaria de crear nous espais de debat i d'estada a la UE, per això proposa impulsar des de la UE que els Estats membres hagin de garantir un mínim d’inversió en educació i cultura, garantir el reconeixement mutu de títols i de la formació contínua i crear un pla de mobilitat entre artistes i professionals del mon cultural. "No ens podem quedar només dins l’àmbit econòmic, sinó que els recursos també han de servir per garantir un traspàs de cultures entre els estats membres", ha conclòs la candidata a les europees.