Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: "Anirem a totes i no ens refugiarem en les queixes. Arribarem tan lluny com la ciutat vulgui que anem perquè el bon govern és retornar l’Ajuntament a la ciutat"


El candidat d’Esquerra Republicana creu que és el moment de demostrar la capacitat del seu projecte per dissenyar polítiques reals, generar canvis i tornar a guanyar la complicitat dels sectors implicats i de la pròpia societat.

El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat aquesta matí que a partir de diumenge governarà la ciutat amb bon govern: "Aquesta definició de bon govern comença per respectar la ciutat en totes les seves dimensions, els professionals, els sindicats, les entitats…  Hem de tenir capacitat de formular objectius, dissenyar polítiques, generar canvis, transformar i guanyar la complicitat dels diferents sectors de la societat".

L'alcadable, que s'ha mostrat profundament orgullós del seu equip i projecte, creu que cal recuperar l’Ajuntament per retornar-lo a la ciutat: "Anirem a totes, liderarem, no ens refugiarem en les queixes i anirem tan lluny com la ciutat vol que anem". Maragall també ha reclamat que fan falta ciutats actives, potents, líders a tota Europa: "Crearem la xarxa de ciutats per anar a totes amb les decisions de la UE que avui ens afecten i ens limiten. Hem de tenir un bon govern també a Europa per afrontar els reptes que tenim per davant".

La número dos de la llista i candidata per NOVA, Elisenda Alamany, ha assegurat que un bon govern vol dir que les institucions comencin a posar-se al servei dels canvis que passen a la ciutat: "Alguns pensaven que nova política volia dir posar persones noves a les institucions. Nosaltres creiem que calen receptes noves, polítiques noves. Volem garantir que hi hagi una elecció directa dels consellers de districte per donar més protagonisme a les demandes que surten dels barris".
 
L'economista i número tres de la llista, Miquel Puig, ha volgut destacar tres exemples del bon govern que proposa Esquerra per Barcelona, posar el turisme al servei de la ciutat, liderar la transició energètica i impulsar un nou model de producció: "Al llibre que va publicar Collboni, diu que ens hem de preocupar, sobretot, de què pot fer la cultura pel turisme, doncs és exactament al revés. Hem de posar el turisme al servei de la ciutat, això és el bon govern". Puig també li ha retret a Colau treure pit de mesures insuficients al capdavant del consistori: "Barcelona també ha de liderar la transició energètica, transformar el transport i els habitatges. Si un ajuntament que ha creat una elèctrica municipal es pensa que ha fet una gran proesa, ha de saber que no n’hi ha prou amb això. T’has de creure que tu no ets un protagonista, que has de liderar perquè facin la seva aportació a la transició energètica".

A la roda de premsa també hi ha intervingut la número 4 de la llista i actual regidora, Montse Benedí, que ha reclamat tenir una administració àgil i eficient: "Volem que la ciutadania vegi l’Ajuntament com una administració que facilita, per això hem de simplificar, agilitzar i ser molt més transparents. Passar de la burocràcia farragosa a una administració que posi al centre els ciutadans i ciutadanes".

Per la seva banda, el regidor i portaveu del Grup Municipal d'Esquerra i número 5 de la llista, ha reivindicat la necessitat de fer canvis importants i liderar l'Ajuntament de Barcelona des del bon govern: "Ho farem a l’AMB amb un pacte amb els 36 municipis metropolitans i en el transport públic. Avui que vivim una nova vaga de metro del mandat Colau, constatem que s’ha trencat la confiança entre la direcció i els treballadors i treballadores de TMB i per això farem una auditoria de gestió". Coronas també ha fet referència al 'Cara a cara' entre Ernest Maragall i Ada Colau, convençut que l'alcaldable per Esquerra és l'únic capacitat per governar la ciutat: "Fa pocs minuts a la ràdio hem tingut un clar exemple del que és posar en contraposició el bon govern davant el govern de la queixa. Proposar solucions davant la queixa permanent a altres administracions" .

L'acte ha començat amb les paraules de la candidata d'Esquerra a les europees, Diana Riba, que ha volgut reivindicar l'Europa plural, diversa i amb més competències per evitar que les nacions sense Estat vegin bloquejades les seves iniciatives: "Volem una Europa on els ciutadans hi tinguem més implicació que no pas ínicament votar cada quatre anys i trencar amb la sensació de tenir un institucions llunyanes. Volem que totes les propostes que vinguin de la ciutadania siguin acceptades", ha reclamat Riba.