Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: “Si voleu una Barcelona progressista i capital de la República, si voleu la independència, voteu Esquerra. Colau és l’última esperança de l’unionisme"


L'alcaldable d'Esquerra Republicana tanca la campanya de les eleccions municipals demanant al ciutadà que voti per construir un futur digne, que vetlli pels drets socials i amb oportunitats per a Barcelona

El candidat a l'alcaldia d'Esquerra Republicana per a Barcelona, Ernest Maragall, s'ha mostrat a l'acte final de campanya, al CEM Bon Pastor, com l'única opció construir una Barcelona progressista: "Si voleu una Barcelona capital de la República, si voleu la independència, voteu Esquerra. Colau és l’última esperança de l’unionisme".

Davant d'un auditori de més de 550 persones, ha criticat el joc de l'actual govern municipal de buscar un pacte amb l'estat: "Els comuns fan un vot estètic contra la suspensió dels diputats, però al minut següent s'asseuen a pactar amb el govern i pel repartiment de càrrecs". I no ha dubtat a dir que, amb una victòria dels comuns, Barcelona tornarà a veure "Ada Colau a Madrid negociant". Per aquest motiu ha demanat que el pròxim diumenge els ciutadans triïn entre "posar Barcelona al servei de Madrid o de Catalunya, d'un pacte PSOE-Podemos o dels catalans, del constitucionalisme i l'unionisme o de l'independentisme i el republicanisme".

Maragall també ha mostrat el seu compromís per vetllar per una Barcelona líder dels drets civils. "La repressió ha anat envaint les institucions. És un estat posseït per la repressió, addicte a la repressió, i és una realitat increïblement terrible. Això ens ha de fer més forts i convençuts en el camí de la democràcia", ha defensat.

En una ferma defensa per una Barcelona justa, la número 2 de la candidatura i líder de Nova, Elisenda Alamany, ha assegurat que es troba on ha de ser: "En un moment de brutalitat i injustícia, soc al costat que toca estar, i vull que Barcelona estigui d'aquest costat el 26 de maig""Aquesta candidatura no es posarà de perfil quan preguntin pel posicionament a Catalunya davant de les injustícies i indignitats", ha defensat, "diumenge hem de tenir un govern que entengui que Barcelona és la capital que mereix Catalunya i un alcalde republicà, independentista i progressista".

Però ha recordat que la victòria s'ha d'aconseguir amb el màxim convenciment de la ciutadania. Per aquest motiu, ha demanat que diumenge se surti a votar "amb el cor" i se surti a "convèncer cada vot", perquè pot anar "només d'un vot". "Vull la capital del meu país republicana, oberta, que sàpiga protegir la gent, que sigui la capital de la República que ens mereixem!", ha reivindicat.

Des de Soto del Real, i a través d'un vídeo, el líder d'Esquerra Republicana i candidat a les eleccions europees, Oriol Junqueras, ha demanat la màxima participació en la jornada del 26 de maig com una oportunitat per "guanyar la llibertat i la justícia". "Allibereu-nos amb els vostres vots i doneu-nos l'oportunitat de representar-vos cada dia millor", ha dit, i ha assegurat que anirà "al Parlament Europeu des d'una presó espanyol perquè vegin allà assegut un pres polític". "Aquesta imatge és una oportunitat fantàstica per a tots nosaltres, pel país i per tots els demòcrates europeus", ha afirmat.

Per la seva banda, el senador Raül Romeva ha destacat la importància d'aquesta campanya perquè estem a punt de fer "una fita històrica com és enviar un pres polític al Parlament Europeu". A més a més, ha destacat que es tracta de l'oportunitat de "capgirar i guanyar Barcelona", de la que ha dit que necessitem que sigui "la capital de la República que volem per a tothom i amb tothom".

Sobre la construcció d'una Europa més justa també n'ha parlat la secretària general d'Esquerra, Marta Rovira. Des de Ginebra, ha assegurat que és el moment de Catalunya per "explicar a Europa que som republicans i que els nacionalistes espanyols i excloents no som nosaltres, que ens volen sotmesos i callats" i ha recordat que el 26 de maig tornarà a haver-hi urnes als col·legis en un moment excepcional. Per això, "cal omplir-les contra la repressió política i cal respondre a través de les urnes".

En aquest sentit, la número 2 a les eleccions europees, Diana Riba, ha lamentat el desconeixement de la política espanyola sobre Catalunya: "No saben proposar res més que l'absurditat d'acabar amb l'independentisme. Els poders de l'estat només han demostrat la seva força repressiva, debilitat política i incapacitat per afrontar a través del diàleg i la negociació els problemes que són polítics". Per això ha qualificat el pròxim diumenge com el moment per "fer acte de voluntat i autoafirmació de creure en el futur". 

Per la seva banda, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reclamat el vot republicà com "el vot correcte". "L'únic vot que pot garantir una esquerra progressista és el de Maragall. Esquerra és una triple garantia: progrés, republicà i compromís amb la independència de Catalunya", ha afirmat, i ha qualificat el vot a Esquerra com una "lliçó a qui ha intentat suspendre els resultats de les darreres eleccions, qui ha decidit suspendre qui va guanyar les eleccions". Els mateixos que, ha apuntat, "ens suspenen perquè no ens poden guanyar".

Reprenent el discurs d'Oriol Junqueras, el president del Parlament, Roger Torrent, també animat a la mobilització el diumenge electoral per "aconseguir que la independència arribi a l'alcaldia de Barcelona i que un pres polític entri al Parlament Europeu". "Ens han dit sempre que era impossible guanyar a Barcelona, però estem a punt de fer-ho i de fer història, de convertir la ciutat en la capital de la República", ha defensat, i ha recordat que és també una batalla per la democràcia: "No ens rendirem, no defallirem. Farem que l'Oriol guanyi diumenge i hauran de veure la seva immensa dignitat al Parlament europeu".

En una apel·lació directa al públic, la diputada i portaveu d'Esquerra al Parlament, Marta Vilalta, ha demanat que la ciutadania "es conjuri amb nosaltres i ens doni la confiança per fer d'Europa un espai de drets i llibertats i per fer de Barcelona la capital republicana que tots volem". "Mai un simple gest i una papereta dins de l'urna havia pogut ser tan potent. Els vots són i seran la clau de la llibertat!", ha exclamat.
Prèviament, el candidat del Jovent Republicà a les eleccions europees, Marc Casanova, ha reiterat que el 26 de maig és el moment per "construir la República des dels municipis", per això ha insistit que cal sumar forces per "guanyar les eleccions a Barcelona i fer Ernest Maragall alcalde i per dut Oriol Junqueras al Parlament europeu". "Podran suspendre els drets, però no suspendran mai la nostra determinació", ha clamat.  

Ha obert l'acte la candidata a les eleccions municipals Montse Benedí, que ha agraït tot el suport als ciutadans, esmentant els barris que conformen la ciutat. Una ciutat que el projecte d'Esquerra Republicana somia com "solidària i fraternal, del bé comú, dels drets i llibertats, garant dels drets socials, civils i nacionals". "Entre tots i totes farem Barcelona la capital de la República catalana liderada per l'alcalde Maragall", ha conclòs.