Barcelona

Sant Martí

Notícia

Maragall: “Vull ser l’alcalde de Barcelona i vull ser-ho amb totes les conseqüències. Estic preparat per liderar la Barcelona real, insubmisa i crítica”


El candidat d’Esquerra Republicana es postula per liderar una Barcelona capital de la República catalana i una capital europea de referència
 
El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals de Barcelona, Ernest Maragall, ha afirmat aquesta tarda en un acte de campanya al Clot davant de 300 persones que “puc dir honestament que avui em sento preparat per al repte que sóc a punt d’assumir. Estic preparat per liderar la Barcelona real, insubmisa i crítica. Jo vull ser l’alcalde de Barcelona i vull ser-ho amb totes les conseqüències”.
 
El candidat republicà ha remarcat que en un futur hi veig una ciutat viva i confiada en ella mateixa, reconciliada amb els seus representants i exigent amb els seus governants. Una ciutat on l’educació i la cultura hauran començat a guanyar la batalla dels valors, la dignitat, el civisme, la convivència i la democràcia. Veig una ciutat que haurà après que la diversitat és un actiu i que inclou una potència de creació i d’enriquiment col·lectiu ben explicita. Veig una ciutat dona, feminista i que és conscient de ser-ho, que no és només una retòrica o una manifestació. I veig finalment una ciutat capital d’estat, de la Catalunya estat i veig una ciutat capital europea de referència, una capital de la República catalana en exercici i amb totes les conseqüències”.
 
Per la seva banda, la número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, ha manifestat que “el proper diumenge hem de tenir un govern a l’altura del moment, que entengui que ens estem jugant la capital de Catalunya. I aquest govern que volem té un nom, i es diu Ernest Maragall. Gràcies per la teva generositat i humilitat, per voler compartir tot allò que saps. Crec que Barcelona no es transforma des del jo, es transforma des del nosaltres i aquesta és la candidatura del nosaltres”. Alamany ha volgut posar en valor que “mentre estan jutjant els líders socials i polítics del nostre país, després de la repressió de l’1 d’octubre, després del 155, després de l’amenaça de la dreta i l’extrema dreta, tenim l’oportunitat històrica de fer que Barcelona tingui un alcalde progressista, republicà i independentista”.
 
Prèviament el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, Alfred Bosch, ha recordat que “l’estiu del 2017 vam enviar una carta a l’alcaldessa Ada Colau oferint-li la nostra col·laboració per dur a terme el referèndum de l’1 d’octubre, amb la condició que obrissin totes les escoles de Barcelona”“Com l’oferiment no va prosperar, no es van obrir tots els col·legis electorals”, ha lamentat. El conseller ha reivindicat que “quan Barcelona i Catalunya van juntes és quan funcionem i avancem. Necessitem que Barcelona sigui Republicana i que Catalunya tingui la força i el lideratge de la seva capital”“Si aquest diumenge guanya Oriol Junqueras, guanya Ernest Maragall. Si guanya Ernest Maragall, guanya Oriol Junqueras. Si guanya la República catalana i guanya Barcelona, guanyem tots”, ha conclòs.
 
També ha participat a l’acte la candidata Maria Buhigas, qui ha assegurat que “no ens fan por els reptes perquè si alguna cosa no li ha fet por a la ciutat és aixecar-se per superar els reptes. Un tret que ens fa a tots barcelonins és l’orgull per la ciutat”. Buhigas ha explicat que “els darrers anys hem passat d’un govern que plantejava que la tecnologia ens ho havia de solucionar tot, a un govern amb un posicionament més de reivindicació, però no ens podem quedar amb l’eterna reivindicació”. En aquest sentit, ha afegit que “cal passar a l’acció, prendre riscos, decidir, actuar i proposar. Perquè això vol dir fer política”.
 
Ha presentat l’acte el candidat de Sant Martí, Àngel Ruiz, qui ha enumerat els principals reptes que afrontarà el districte en el proper mandat: “la connexió del tramvia per la Diagonal garantint el retorn de la inversió pública, la finalització de totes les obres que envolten la Plaça de les Glòries i la revisió del pla del 22@”.