Barcelona

Federació

Notícia

Esquerra Republicana guanya les eleccions municipals a Barcelona!

Celebració d'una victòria històrica
Celebració d'una victòria històrica

Després de més de 80 anys, Esquerra Republicana ha tornat a guanyar unes eleccions municipals a Barcelona, amb els millors resultats obtinguts en la història del partit a la capital del país
 

La candidatura encapçalada per Ernest Maragall ha assolit 160.990 vots (un 21,35% del total), doblant amb escreix els suports obtinguts ara fa quatre anys. A falta del recompte final, Esquerra Republicana obté 10 regidors al consistori, els mateixos que Barcelona en Comú, que ha estat la segona força més votada, amb 156.157 vots i també 10 regidors. Més enrere ha quedat el PSC (8), Ciutadans (6), JxCat (5) i el PP (2). La CUP, per la seva banda, s’ha quedat sense representació.
 
Esquerra Republicana ha viscut aquesta nit històrica des de l’Estació del Nord, des d’on Ernest Maragall ha manifestat: “Ens ho heu fet suar, però ens n'hem sortit. Ho hem aconseguit! Barcelona tindrà un alcalde republicà. Barcelona tindrà un alcalde progressista. Un alcalde d'Esquerra Republicana!”. El guanyador de les eleccions s’ha adreçat directament a Oriol Junqueras per comprometre’s a treballar per la llibertat de totes les persones preses polítiques i el retorn de les exiliades. Per últim, i com ha anat repetint al llarg de la campanya, ha insistit en què “Barcelona demana ser governada”. "I això és exactament el que farem, governarem per tots i cadascun dels ciutadans", ha afegit.