Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: "Proposarem un acord d'investidura amb Barcelona en Comú i Junts per Catalunya explícitament progressista, social i pels drets i les llibertats"


L'alcaldable republicà es mostra compromès, com a guanyador de les eleccions, a liderar un Ajuntament amb el màxim consens polític per encapçalar un mandat "amb tota la responsabilitat i seguretat"

En una roda de premsa a la seu Nacional d'Esquerra Republicana, l'alcaldable per Barcelona i guanyador de les eleccions municipals del 26 de maig, Ernest Maragall, ha assegurat que la formació dialogarà amb totes les formacions. "Proposarem un acord d'investidura amb els Comuns i Junts per Catalunya explícitament progressista, social i pels drets i les llibertats", ha detallat. Esquerra ha estat la força principal en 30 barris de la ciutat, "més del doble que Barcelona en Comú", tal com ha apuntat, "estem legitimats i decidits a iniciar aquest procés amb tota la responsabilitat i seguretat".

Passades les primeres 48 hores de la victòria republicana, ha assegurat que ja s'han iniciat els primers contactes amb la resta de forces polítiques: "Ja tenim establertes unes hores de reunions amb Ada Colau i Elsa Artadi per demà mateix. Espero que aquest primer contacte ens permeti establir les bases del recorregut i del treball i acords que hem d'assolir abans del 15 de juny". Maragall ha recordat que s'han de llegir els resultats electorals com "clarament progressistes i per guanyar els objectius de llibertat i democràcia", pel que s'apel·larà a les dues grans formacions que defensen aquests àmbits. La negociació està encapçalada pel president de la Federació d'Esquerra Barcelona, Robert Fabregat, i ha de permetre establir les primeres fases de treball.

El líder de la llista republicana ha destacat que són 25 els regidors a favor de la llibertat i la democràcia. "Aquesta ciutat es proclama progressista i vol comprometre's amb la defensa de les llibertats, el retorn dels presoners i exiliats, i vol la celebració d'un referèndum que expressi la llibertat col·lectiva", ha detallat. Es demostrarà ja al primer plenari, on ha afirmat que es definiran "iniciatives concretes d'acord amb la Generalitat i altres municipis per formular propostes". Com també, segons ha dit, preveu començar amb força en el plantejament de "polítiques d'habitatge, mobilitat o turisme per escoltar i respondre la demanda de la ciutadania".

Malgrat que la cerca de pactes és ara una prioritat per a Esquerra per arribar a un acord de govern, Maragall no descarta un govern en minoria si no s'arriba a cap acord. "Estic preparat per assumir la possibilitat de governar en solitari, però vull entrar tan a fons com sigui possible en les negociacions per donar compliment a un acord d'investidura guanyador que projecti Barcelona arreu".

Tot i això, ha deixat clar que no compta amb els socialistes i ha tret ferro al possible pacte amb els comuns i Manuel Valls:"Hem de liderar un nou Ajuntament progressista i independentista. La resta és soroll interessat, especulació, hem de tenir només present l'interès dels ciutadans", ha afirmat, "el PSC està del bàndol de la repressió, del 155".

D'altra banda, Maragall manté el compromís de visitar Quim Forn el pròxim divendres en la línia de plantejar un acord de ciutat: "No volem que ningú jugui en l'exclusió en la definició d'un gran acord". També ha demanat que Barcelona en Comú, Junts per Catalunya i Esquerra uneixin forces per "defensar fins a les últimes conseqüències el dret de Quim Forn a participar al consistori com s'ha guanyat a les urnes".