Barcelona

Federació

Notícia

Maragall: "Estem decidits a contemplar una distribució equitativa amb Barcelona en Comú en plena coherència amb els resultats electorals"


Els republicans ofereixen crear un càrrec nou de rellevància institucional per a Ada Colau que sigui complementari a l'alcalde pels propers quatre anys. Maragall proposa un govern sòlid i progressista que vetlli pel 100% dels ciutadans

L'alcaldable d'Esquerra Republicana a Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat en una roda de premsa aquest dimecres que l'equip negociador ha fet arribar "una proposta d'acord amb Barcelona en Comú per la governació a la ciutat". "Hi estem treballant amb tota la professionalitat i llibertat possible", ha dit, "estem decidits a contemplar una distribució equitativa, tant executiva com política, en plena coherència amb els resultats electorals". Una proposta de 50% i 50%. Maragall ha proposat la creació d'un rol de màxim nivell i representació per Ada Colau, en representació de Barcelona en Comú, tot i que ha manifestat que encara cal "entrar a definir conjuntament la figura de Colau com la segona força més votada".

Sobre aquest rol, Maragall ha destacat que s'hauria de crear de zero: "Una nova figura que no ha existit mai. Una alcaldia d'Esquerra Republicana i una nova figura forta i complementària d'Ada Colau, una suma d'estils i trajectòria per fer de Barcelona el més potent i tenir un model de lideratge de continuïtat durant 4 anys". Per aquest motiu, s'ha mostrat disposat a tenir totes les trobades personals i professionals necessàries amb la líder de Barcelona en Comú per definir aquest càrrec, unes reunions ha repetit que es podrien donar "avui mateix".

Acompanyat per l'equip negociador i els dos primers de la llista, Elisenda Alamany i Miquel Puig, Maragall ha demanat que hi hagi "un clima de lleialtat i confiança" que és incompatible amb "l'estratègia paral·lela del Partit Socialista de Catalunya i Manuel Valls"."No podem estar en un escenari de subhasta a expenses de l'última decisió de Barcelona en Comú de qui serà alcalde", ha lamentat, "des d'Esquerra no acceptarem un rol de figurants ni l'escenari de PSC i Valls tenint en compte que no es volen ni asseure amb nosaltres". Un context, ha destacat, agreujat per "l'espectacle de l'advocació de l'estat que vam veure ahir". "Quan el senyor Collboni celebri la sentència més vergonyosa de la història, deixarem les coses clares i on és cadascú", ha afegit. Per aquest motiu, Maragall ha anunciat que s'obre "un parèntesi mentre Barcelona en Comú no defineixi la seva posició ni el seu flirteig amb PSC i Valls", però sense trencar cap diàleg ni la feina feta fins al moment.

Per això, ha volgut remarcar que ara Barcelona en Comú ha de triar entre un projecte de ciutat "il·lusionada, progressista i ambiciosa, que generi confiança i que treballi pel 100% dels ciutadans" o entre un "invent de l'aberració del volt i de la inestabilitat". Maragall també ha fet referència al vídeo publicat recentment en què Ada Colau manté l'oferta d'un tripartit amb els socialistes: "Li demano que defineixi la seva posició. Si el PSC signa per un referèndum d'autodeterminació, retira els càrrecs de la fiscalia, reclama la llibertat dels presos polítics... Seria un altre escenari".